29 / 04 / 2024

Emlak vergisinde son hafta!

Emlak vergisinde son hafta!

Emlak vergisinde son haftaya girildi. Emlak vergisi mükellefleri vergi borcunu sahip olduğu gayrimenkulün veya gayrimenkullerin bağlı olduğu belediyeye ödüyor. İşte emlak vergisi son ödeme günü...



Emlak vergisinde son hafta!

Emlak vergisi mükellefleri vergi borcunu sahip olduğu gayrimenkulün veya gayrimenkullerin bağlı olduğu belediyeye ödüyor. 


Ancak, mükellefi olunan gayrimenkulün veya gayrimenkellerin bir başka şehirde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması ile yapılabiliyor.


Emlak vergisi, her sene iki eşit taksit halinde ödeniyor. Birinci taksitler senenin ilk yarısında, ikinci taksitler ise senenin son çeyreğinde ödeniyor.


Emlak vergisi borcu takdir komisyonlarınca belirlenen emlak vergisi değerleri ile emlak vergisi oranının hesaplanması ile bulunuyor. 2014 yılında uygulanacak emlak vergisi oranları şu şekilde sıralanıyor:


Büyükşehir Belediyesi

Binalarda Binde 4 

Meskenlerde Binde 2 

Arazilerde Binde 2 

Arsalarda Binde 6 


Normal Yörelerde  

Binalarda  Binde 2                    

Meskenlerde Binde 1                  

Arazilerde Binde 1                

Arsalarda  Binde 3 


Emlak vergisi hesaplama örnekleri..

Büyükşehir belediyesi olmayan; normal yöre sınırları içerisinde yer alan 100 bin TL'lik değere sahip bir meskenin emlak vergisi oranı binde 1'dir. Buna göre söz konusu mesken için ödenecek emlak vergisi bedeli 100 TL'dir.


Büyükşehir belediyesi sınırları içerisinde yer alan 100 bin TL'lik değere sahip meskenin emlak vergisi oranı binde 2'dir. Buna göre söz konusu mesken için ödenecek emlak vergisi bedeli 200 TL'dir.


Emlak vergisinde son haftaya girildi..

Emlak vergisi 1. taksiti için son hafta 2 Haziran Pazartesi günü sona erecek. Hala vergi borcunu ödememiş mükelleflerin bu tarihe kadar ödeme yapmaları gerekiyor.


Emlak vergisi muafiyeti için gerekli belgeler!



Geri Dön