27 / 04 / 2024

Emlak vergisine yüzde 50 artış sınırı getirilecek!

Emlak vergisine yüzde 50 artış sınırı getirilecek!

Başbakan Binali Yıldırım yeni OVP’de 2017’den 2020’ye kadar Türkiye’nin yüzde 5.5 büyümesinin hedeflendiğini dile getirdi. Bu kapsamda emlak vergisinde artışa dikkat edileceğini açıkladı.



Başbakan Binali Yıldırım yeni OVP’de 2017’den 2020’ye kadar Türkiye’nin yüzde 5.5 büyümesinin hedeflendiğini açıkladı. Emlak vergisinde fahiş artışa izin vermeyeceklerini ve yüzde 50 artış sınırı getireceklerini kaydeden Yıldırım, asgari ücretlinin vergi dilimi kaybına son vereceklerini de dile getirdi.


2018-2020 Orta Vadeli Program'ın yarın açıklanacağını belirten Başbakan Binali Yıldırım, 2017'den 2020'ye kadar büyüme hedefinin yüzde 5.5 olarak belirlendiğini de sözlerine ekledi. 


YÜZDE 50 SINIRI GELİYOR

Emlak vergisi artışlarına da müdahale edeceklerini söyleyen Başbakan, "Bazı belediyeler emlak vergisi değerlerini astronomik artırdılar, yüzde 3 bin. Bu vatandaşa zulümdür. Buna yasayla bir tahdit getiriyoruz. Öyle kafasına göre artırım olur mu? Kızıyor adama, 'Bu mahalle, bu sokak bana az oy verdi', bas vergiyi. Böyle bir şey yok. Yeniden değerleme oranının yüzde 50 fazlasını geçemeyecek" dedi. Yıldırım, vergi oranında tavan sınırı olup olmayacağına ilişkin soru üzerine, yüzde 50'yi geçmeyeceğini aktardı. Başbakan Yıldırım, TBMM açıldığında 130 maddelik bir tasarı gönderileceğini belirterek, burada önemli düzenlemelerin yer alacağını ifade etti. Yıldırım, "Artık sadece bankalar teminat mektubu vermeyecek, sigorta kuruluşları da verebilecek. Asgari ücretin vergi dilimi değişmesinden kayıplar vardı, onu ortadan kaldıracak düzenleme yapıyoruz. Kimse asgari ücretin altında ücret almayacak, yıl sonuna kadar" diye konuştu.


TURİZMDE KİRA SÜRESİ UZUYOR

Turizm bölgelerine ilişkin düzenlemeler de yaptıklarını anlatan Başbakan Binali Yıldırım, "Turizm bölgelerinde devletten 49 yıllık tahsis veya üst hak kiralaması yapılıyordu. Bunların sürelerini tekrar uzatıyoruz, yeniliyoruz anlaşmaları. 49 yıl daha vereceğiz" diye konuştu.


Emlak vergisinde yapılacak artış belli oldu!



Sabah 


Geri Dön