29 / 04 / 2024

Emlak vergisinin son ödeme tarihi 2014!

Emlak vergisinin son ödeme tarihi 2014!

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince, Türkiye sınırları içerisinde yer alan bina ve araziler vergiye tabi tutuluyor. Peki, vergi ne aman ödenir? İşte emlak vergisinin son ödeme tarihi 2014...



Emlak vergisinin son ödeme tarihi 2014!

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince, Türkiye sınırları içerisinde yer alan bina ve araziler vergiye tabi tutuluyor. Bu kanundaki bina tabiri, yapıldığı madde ne olursa olsun, gerek karada gerek su üzerindeki sabit inşaatın hepsini kapsıyor.


Bu kanunun uygulanmasında Vergi Usul Kanununda yazılı bina mütemmimleri de bina ile birlikte nazara alınıyor. Yüzer havuzlar, sair yüzer yapılar, çadırlar ve nakil vasıtalarına takılıp çekilebilen seyyar evler ve benzerleri bina sayılmıyor.


Bina Vergisini, binanın maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa binaya malik gibi tasarruf edenler öder.


Bir binaya paylı mülkiyet halinde malik olanlar, hisseleri oranında mükelleftirler. Elbirliği mülkiyette malikler vergiden müteselsilen sorumlu olurlar.


Emlak vergisi her sene iki eşit taksit halinde ödeniyor. Emlak vergisinin ilk taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor.


Verginin ikinci taksit ödemeleri ise Kasım ayında yapılıyor. Buna göre 2014 yılına ait emlak vergisinin ilk taksiti ödendi. Emlak vergisinin son ödeme tarihi ise 1 Aralık 2014.


Emlak vergisi borcu taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. Vergi hesaplamalarında kullanılan oranlar şu şekilde sıralanıyor:


Normal Yörelerde  

Binalarda  Binde 2                    

Meskenlerde Binde 1                  

Arazilerde Binde 1                

Arsalarda  Binde 3     


Büyükşehir Belediyesi

Binalarda Binde 4 

Meskenlerde Binde 2 

Arazilerde Binde 2 

Arsalarda Binde 6 


Emlak vergisi borçları taksitlendirme!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön