28 / 04 / 2024

Emlak vergisinin son ödeme tarihi ne zaman 2016?

Emlak vergisinin son ödeme tarihi ne zaman 2016?

1319 sayılı kanun gereğince ödenen emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için veriliyor. Peki, vergi ne zaman ödeniyor? Emlak vergisinin son ödeme tarihi ne zaman 2016?



Emlak vergisinin son ödeme tarihi ne zaman 2016?

1319 sayılı kanun gereğince ödenen emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için veriliyor. Taşınmaz mal sahiplerinin mükellef olduğu vergide varsa taşınmazın intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler vergi mükellefi oluyor. 


Bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükellef oluyor; Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumlu oluyor.


Emlak vergisi senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Peki, vergi ne zaman ödeniyor? Emlak vergisinin son ödeme tarihi ne zaman 2016?


Verginin ilk taksit ödemesi Mart, Nisan ve Mayıs aylarında yapılıyor. Buna göre emlak vergisi için ilk taksit döneminin 1 ayı bitmek üzere. İkinci taksitler ise 7 ay sonra Kasım ayında ödenecek.


Emlak vergisi taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. Taşınmaz malların bir başka şehirde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması halinde yapılabiliyor.


Emlak vergisi ayrıca internet üzerinden de yapılabiliyor. Belediyenin "e-belediye" sistemini kullanıyor olması halinde, ödemeler internet üzerinden online bir şekilde de yapılabiliyor. 



Emlak vergisi gecikme faizi hesaplama 2016!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com






Geri Dön