05 / 05 / 2024

Emlak zengini Asım Bayram cinayetinde şok detaylar!

Emlak zengini Asım Bayram cinayetinde şok detaylar!

Antalya'da gayrimenkul zengini Asım Bayram'ın (82) öldürülüp parçalanan cansız bedeninin ormanlığa gömülmesiyle ilgili şok detaylar ortaya çıktı. 4 sanık hakkında hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edildi.



Antalya'nın Kepez ilçesinde kayıp ihbarı yapılan emlak zengini Asım Bayram'ın kaybolduktan 49 gün sonra 15 Mart günü ormanlıkta bulunan 8 parçaya ayrılmış cesedi toprağa gömülü halde bulundu.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; olayla ilgili gözaltına alınan 9 şüpheliden 5'i, adli kontrolle serbest bırakılırken, 4'ü de mahkeme tarafından verilen kararla tutuklandı. Sanıklar Murat G., Medeni Ö. ve Nihat Y. hakkında 'tasarlayıp kasten öldürme' suçlamasıyla ağırlaştırılmış ömür boyu hapis, Mevlüt S. hakkında ise 'nitelikli hırsızlık', 'konut dokunulmazlığını ihlal' ve 'suç delillerini yok etme, değiştirme veya saklama' suçlamasıyla 18 yıla kadar hapis cezası isteğiyle hazırlanan iddianame, mahkeme tarafından kabul edildi.

KASADA 1 MİLYON LİRASI VARMIŞ

Murat G.'nin, iddianamede bulunan ifadesinden bar işletmeciliği yapan arkadaşları Nihat Y.'nin Asım Bayram'dan bahsedip "Evindeki kasada 1 milyon doları varmış" diye konuştuğu, bunun üzerine parayı almak için plan yaptıkları ortaya çıktı.

Murat G.'nin, "Anahtarlarını alıp, evindeki kasayı boşaltmayı planladık. Emlakçı gibi davranarak Asım Bayram ile irtibat kurduk. Ucuz bir ev olduğunu ve kendisine satmak istediğimizi söyleyerek eve çağırdık. Bu sırada Medeni Ö., adamın kafasına çekiçle vurdu. Öldüğünü anlayınca elbiselerini çıkarıp cesedi çarşafa sardıktan sonra bodruma indirdik" dediği öğrenildi.

Asım Bayram'ın anahtarlarını alıp gece evine gittiklerini söyleyen Murat G.'nin kasayı ve parayı bulamadıklarını açıkladığı iddianamede yer aldı. Sanık Murat G.'nin arkadaşları Mevlüt S.'nin de yardımıyla cesedi parçaladıktan sonra önce poşetlere ardından valizlere koyduklarını ve ormanlığa gömdüklerini anlattığı kaydedildi. Murat G.'nin, Asım Bayram'ın üzerinden sadece 120 lira çıktığını, aracını ise 4 bin liraya sattıklarını belirttiği iddianamede belirtildi.


Geri Dön