28 / 04 / 2024

emlakkulisi.com, Gensler'in çizdiği projenin detaylarına ulaştı! İşte İstanbul Tema Park'ın ilk gö

emlakkulisi.com, Gensler'in çizdiği projenin detaylarına ulaştı! İşte İstanbul Tema Park'ın ilk gö

ABD'nin en büyük mimarlık firmalarından biri olan Gensler tarafından çizilen İstanbul Tema Park projesinin ilk görsellerini, Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut sitesi www.emlakkulisi.com yayınlıyor... İşte Tema Park'ın merakla beklenen ilk çizimleri...



Türkiye'nin ilk tema parkı ve Türkiye'nin en büyük fuar ve kongre merkezinin yer alacağı İstanbul Tema Park'ta konutlar, ofisler, alışveriş caddesi, alışveriş merkezi ile 3 ve 5 yıldızlı oteller bulunacak.

ABD'nin en ünlü mimarlık ofislerinden biri olan Gensler'in çizdiği İstanbul Tema Park projesinin görselleri ilk kez Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut sitesi www.emlakkulisi.com'da... Gensler'in proje tasarım çalışmalarını sürdürdüğü; gerekli görülen değişikliklerin proje üzerinde gerçekleştirileceği öğrenildi.


Mesa-Kantur-Akdaş-Artaş-Öztaş konsorsiyumu Halkalı'da yapacağı 2.5 milyar dolarlık İstanbul Tema Park projesi, TOKİ tarafından hasılat paylaşımı modeliyle geçen aralıkta ihale edilmişti.

Bir dönem Ağa Han Mimarlık Ödülü Genel Sekterliği de yapmış Süha Özkan başkanlığındaki danışma kurulu ve konsorsiyum üyeleri, İngiliz Civic Arts ve Edward Cullinan Architects, ABD'li HOK ve Gensler ile Japon Nikken Sekkei mimarlık ofislerinin hazırladıkları master planlar arasından Amerikalı Gensler mimarlık ofisinin projesinde karar kılmıştı.


Amerikalı Gensler Mimarlık ofisinin hazırladığı master plana göre, 1 milyon 500 bin metrekarelik İstanbul Tema Park projesinin ana omurgasını yaklaşık 450 bin metrekarelik alanda kurulacak tema park olarak isimlendirilen doğa ve eğlence parkı ile 400 bin metrekarelik alana inşa edilecek fuar, otel ve kongre merkezi oluşturacak.


İSTANBUL TEMA PARK, KAPILARINI 2016'DA AÇIYOR

Yapımına 2011 sonunda başlanması ve 2016'da tamamlanması öngörülen projenin yatırım aşamasında 4 bin kişi, tamamlandığında çalışacak 5 bin kişi ve destek sektörlerde çalışacaklarla birlikte 12 bin kişiye istihdam yaratması bekleniyor.


 


Geri Dön