22 / 07 / 2024

Emlakta kazanmak için doğru adım!

Emlakta kazanmak için doğru adım!

Ediz Giray yönetiminde yola çıkan A Plus Proje Yönetimi, geliştirdiği formüllerle müşterilerine etkin iş modelleri ve katma değer sağlamaya çalışıyor




Bir projenin satışında baştan itibaren planlamayı en önemli argüman olarak gösteren Giray, şöyle konuştu:
“Biz projeleri inceleyince en büyük problemin baştan iyi kurgulanmamış olduğu gerçeğini görüyoruz. Oysa ürünün daha mimari proje aşamasındayken fonksiyonel açıdan değerlendirilmesi içok önemli. Farklı tasarım, doğru planlama, iyi mühendislik ve satın almayla projenin başarısının sağlam temellere oturtulması şart. Sektörün geneline baktığımızda tematik projelerle farklılaşan az sayıda firma haricinde bu tür eksikliklere çok sık rastlıyoruz. Bu da satışta başarısızlıkları beraberinde getiriyor. Biz,  verimli çalışma ve kaynak israfını önlemek adına yapılması gereken her şeyi projenin en başından itibaren planlıyoruz.  Daha az bütçe ve hızlı bir satışla karı maksimize ediyoruz.”

‘İyiler bile zorlanıyor'

Ediz Giray, bir projenin başarılı olabilmesi için rekabet ortamında firmaların doğru fiyat politikasından satış ekibinin yeterli donanıma sahip olmasına, pazarlama argümanlarının doğru seçilmesinden satış sonrası verilecek hizmetlere kadar her şeyin doğru yapılması gerektiğine dikkat çekti.
Giray, bu yöntemle birlikte çalıştıkları firmalara da işaret ederek, “Bugün çok kaliteli bile olsa iyi planlanmayan projeler, ekonomik krizin de etkisiyle satış zorluğu çekiyor. Şu anda piyasaya var olan ve gayet başarılı projeler üreterek sahipleriyle buluşan Doğa Tepe, Real İstanbul, Doğa Park, Kartal Projesi, Spradon Bahçeşehir, Dreamcity, Bizimevler, İkebana, Avrupa Konutları Ispartakule, KentPlus Ataşehir, Elvan Çarşı, Mavişehir İzmir, Yıldızkent, Misstanbul, İdealistkent, Uphill Court ve My World çözüm ortaklarımızdan bazıları” dedi.
Tebernüş Kireçci

Basında yer alan diğer haberler;

Gayrimenkul üretiminde peşin kazanmanın yolları
Türkiye'de gelişmekte olan konut ve ofis projeleri yepyeni bir iş kolu ortaya çıkardı. A Plus  Proje Yönetimi ismiyle iş dünyasında ‘nish' bir alanı keşfeden Ediz Giray, kurduğu A Plus Proje Yönetimi ile sitelere profesyonel yönetim hizmet veriyor.
 
Türkiye'nin gelişiminde önemli bir rolü oynayan gayrimenkul sektörünün ofis merkezleri ile konut sitelerindeki yönetim boşluğunu gidererek hizmet vermek için yola çıkan A Plus Proje Yönetimi, Ediz Giray'ın yönetiminde sahaya indi.
 
Bina yönetiminde profesyonel dönem
Yaptıkları işi danışmanlık olarak gördüklerini belirten Ediz Giray, insanların ihtiyaçlarını belirleyerek değişimi yönetebilmek adına bu tür bir hizmet işine girdiklerine değiniyor. İhtiyaçları karşılayabilmek ve beklentilerin ötesinde çözümler sunabilmenin ancak müşteriye yakın olmakla mümkün olduğu bilinciyle hareket ettiklerini belirten Giray, “Gayrimenkul sektörü oyuncularına sektöre özgü çözümler sunmak için A Plus organizasyonunu sektörel gerçekler üzerine kurduk. Bu yaklaşım müşterilerimize rekabet avantajı, operasyonel verimlilik, etkin iş modelleri ve katma değer sağlıyor. Özellikle son yıllarda konut sektöründe arzın artmasıyla birlikte tüketiciler bilinçlendi ve de konut satın alma davranışları değişiklik göstermeye başladı. Tüketici artık her türlü detayı inceliyor, alternatifleri birbirleriyle karşılaştırıyor ve satış ofislerine bir takım sorularla geliyor. İşte bu noktada devreye ürünün detayları giriyor” diye konuşuyor.
 
Proje yönetim baştan başlamalı
Ülkemizde önemli bir ‘işin baştan planlanmaması' sorunu olduğuna dikkat çeken Giray, bunun konut sektöründe de yaşandığını, hatta çok kaliteli bile olsa iyi planlanmayan projelerin ekonomik krizin de etkisiyle satış zorluğu çektiğini belirtiyor. “Şu anda piyasaya var olan ve gayet başarılı projeler üreterek tüketici ile buluşan Doğa Tepe, Real İstanbul, Doğa Park, Kartal Projesi, Spradon Bahçeşehir, Dreamcity, Bizimevler, İkebana, Avrupa Konutları Ispartakule, KentPlus Ataşehir, Elvan Çarşı, Mavişehir İzmir, Yıldızkent, Misstanbul, İdealistkent, Uphill Court ve My World bu zamana kadarki çözüm ortaklarımızdan bazıları. Biz projeleri inceleyince en büyük problemin baştan iyi kurgulanmamış olmasıylea karşılaşıyoruz. Oysa ürün daha mimari proje aşamasındayken fonksiyonel açıdan değerlendirilmeli. Konut, bittikten sonra üzerinde değişiklik yapabileceğiniz bir ürün değil. Fonksiyonel açıdan gerçek ihtiyaçlara cevap verebilir olması çok önemli. Gelişen teknoloji ve yaşam trendleriyle beraber artık kullanım elemanları da değişti. Bunları takip edip, projelere katabilmek gerekli” diyerek gayrimenkulün sonradan düzeltilmesinin çok zor olduğunun altını çiziyor.
 
Hata yapmamak ve kaynakları verimli kullanmak için çok iyi planlanma yapılması gerektiğini ileri süren Giray, “Detayların peşine düşen müşterilerin sorgulamalarıyla sorunlar ortaya çıkıyor. Farklı tasarım, doğru planlama, iyi mühendislik ve satın alma ile projenin başarısının sağlam temellere oturtulması şart. Sektörün geneline baktığımızda piyasada tematik projelerle farklılaşan az sayıda firma var, diğerleri hatalarla dolu. Bu da satışta geri dönülemez başarısızlıklara yol açıyor. Sonuçta ortaya çıkan ise tamamen kaynak israfı!  Bu tarz hatalar projelerin başarısızlığını hazırlıyor” diyor.
 
Doğru fiyatlama çok şey demek
Yapılması gerekenlerin sadece planlamayla yeterli olmayacağına değinen Giray, rekabet ortamında firmaların doğru fiyat politikasından satış ekibinin yeterli donanıma sahip olmasına kadar her şeyin doğru yapılması gerektiğine inanıyor. Verimli çalışma için her şeyin firmaları tarafından sağlandığını söyleyen Ediz Giray , “Tüm bu sebepler sonucu, oluşacak kaynak israfı A Plus Proje Yönetimi'nin vermiş olduğu hizmetlerle engelleniyor. Daha az bütçe daha hızlı bir satış süreci ile üretici firmanın karı maksimize ediliyor. Firmalar  günümüzde muhakkak bu tip bir danışmalık hizmetini projenin en başından itibaren almak zorunda. Ya bu hizmeti alarak iyi bir satış süreci oluşturacaksınız yada sonuçlarına katlanacaksınız” diyerek konunun önemine parmak basıyor.
Milliyet Emlak Eki


Geri Dön