İş Fırsatları

Emniyet Genel Müdürlüğü açıkladı! 210 komiser yardımcısı alımı yapılacak...

EGM Polis Akademisi Başkanlığı'na İç Güvenlik Fakültesi tarafından 210 komiser yardımcısı alımı yapılacağı açıklandı. Buna göre, başvuru şartları neler ve adaylarda aranan nitelikler nedir?

aydinlik.com.tr'de yer alan içeriğe göre; Polis Akademisi Başkanlığı'na İç Güvenlik Fakültesi'ne, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı için 40 (kırk) kadın, 160 (yüzaltmış) erkek olmak üzere toplam 200 (ikiyüz) ve şehit veya vazife malulü olanların eş ve çocuklarından 10 (on) öğrenci alımı yapılacağını açıkladı. Bu pozisyona başvuru şartları neler? Adaylarda aranan nitelikler neler? 

EGM 210 KOMİSER YARDIMCISI ALACAK

- Türk vatandaşı olması gerekir.
-  Lise ve dengi okullardan mezun olması lazımdır.
-  Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmaması.
-  18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 1 Ocak tarihi itibarıyla yirmi iki yaşından gün almamış olması gerekmektedir.
-  Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması ilgili mevzuat hükümlerine göre olumlu olması.
-  03.01.2018 tarihli ve 30290 sayılı Resmî Gazete'de yayımlan Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşıması gerekir.
-  Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliği hükümleri hariç, herhangi bir nedenle polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olması.
-  ÖSYM tarafından yapılan Alan Yeterlilik Test (AYT) sınavından belirlenen taban puan veya üzerinde puan almış olması lazımdır.
-  Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmaması.
-  26.09.2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun Genel Ahlaka Karşı Suçlar başlıklı yedinci bölümündeki suçları işlememiş olmak, bu suçlardan dolayı hakkında herhangi bir adli veya idari soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmamak, bunlardan dolayı idari yaptırım uygulanmamak veya bu işler nedeniyle hüküm giymemiş olması.
-  Kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeniyle hakkında herhangi bir adlî soruşturma/kovuşturma veya idarî soruşturma devam ediyor olmamak, bunlardan dolayı idarî yaptırım uygulanmamak veya bu işler nedeniyle hüküm giymemiş olması gerekir.
-  Terör örgütleri ile bu örgütlerin uzantılarının eylemlerine, toplantılarına, yürüyüş ve mitinglerine karışmamış, desteklememiş, katılmamış olması.
-  5237 sayılı Kanunun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; Kasten işlenen bir suçtan dolayı hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa dahi bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkûm olmaması.


-  Affa uğramış veya hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kaçakçılık veya cinsel dokunulmazlığa karşı suçlardan dolayı mahkûm olmamak veya bu suçlardan dolayı devam etmekte olan bir soruşturma veya kovuşturma bulunmamak veya kovuşturması uzlaşma ile neticelenmemiş olması.
-  Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmış olmaması.
-  Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye olmaması.
-  ÖSYM tarafından yapılan 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı Alan Yeterlilik Testinden (AYT); Eşit Ağırlık (310.000), Sayısal (330.000) ve Sözel (350.000) ham taban puan almış olan adayların
-  Şehit veya vazife malulü olanların eş ve çocuklarından başvuruda bulunanlardan ÖSYM tarafından yapılan 2024 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı AYT sınav sonuçlarından başvuracağı puan türüne göre Eşit Ağırlık için en az (248.000), Sayısal için en az (264.000) ve Sözel için en az (280.000) ham taban puan almış olması.

BAŞVURULAR NEREDEN VE NASIL YAPILACAK?

Adaylar, 23 Temmuz - 29 Temmuz 2024 tarihleri arasında http://www.pa.edu.tr adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak başvurularını yapabilecekler. Sınavlarda başarılı olarak İç Güvenlik Fakültesinde eğitim gören ve eğitim sonunda başarılı olan adayların Komiser Yardımcısı olarak atamaları yapılacak. Kılavuz: https://kamuilan.sbb.gov.tr/ilanDetay.aspx?kod=AmOfKQ6pwi8Ahs9bLRbDU%2fVLM5CY0XRmihti%2fPGnmxo2tHeYqwOazu2XXgkyzoRXD8baWUoCmng2IAMwZc1SaW4VtyMr1qbIhKuzAxbO5QxxDiZ1oQySZgfK7hdXoKAC

TÜRKSAT personel alımı yapacağını açıkladı! Birçok kadro ve pozisyona personel alımı...

Türk Hava Yolları duyurdu! THY TGS personel alımı yapacak...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde İSPER personel alımı yapacak!

Sağlık Bakanlığı 1468 personel alımı yapacağını duyurdu!