03 / 05 / 2024

Emre Altındağ: İnşaat sektörüyle ilgisi olmayanlar da bu işe giriyor!

Emre Altındağ: İnşaat sektörüyle ilgisi olmayanlar da bu işe giriyor!

ANGİAD Başkan Yardımcısı Emre Altındağ, "Türk inşaat sektörünün en büyük sorunlarından biri, sektörle ilgisi bulunmayanların bu işe girmesidir. Bunun acısını yaşayan illerden biri de Ankara'dır. Bugünkü yapılaşma Ankara'ya ihanettir" dedi.



Ankara Genç İşadamları Derneği (ANGİAD) Başkan Yardımcısı Emre Altındağ, Türk ekonomisinin olmazsa olması inşaat sektöründe yaşanan sıkıntılara ilişkin bir açıklama yaptı. Altındağ, Türkiye'de her geçen gün ilgili ilgisiz pek çok kişi ya da firmanın sektöre girerek konut ürettiğini, bunun da çeşitli sorunlara yol açtığını söyledi. 


Türkiye'nin, önüne gelenin inşaatla ilgilendiği bir ülkeye dönüştüğünü vurgulayan Altındağ, "Sektörde sayısız firmanın ortaya çıkması, ülkemizi beton yığını haline getirmiştir. Bugün Türkiye'nin ana kentlerinin büyük bölümünde haddinden fazla konut yapılmıştır. Bu da 1 milyonun üzerinde konut stoğu oluşmasına yol açmıştır. Üstelik satılmayan bu konutların azımsanmayacak kısmı da sağlıksızdır" diye konuştu. 


"İncek bölgesi facia" Altındağ, konut üretimini bilinçsizce yapan şirketler ve imar planlaması yaparken bölgenin şartlarına uygun hareket etmeyen belediyeler yüzünden kentlerde ciddi sorunlar yaşandığına işaret etti. Plansız yapılaşmanın en fazla yaşandığı illerden birinin de  Ankara  olduğunu kaydeden Altındağ, "İnşaat sektörünün kârlı gözükmesinden dolayı konut işine giren firmaların beton yığınına çevirdiği kentlerden biri de Ankara'dır. Özellikle İncek tarafında tam bir facia yaşanmaktadır. O bölgede villa tipi yapılaşmaların önüne yüksek kat imarı vererek şehri beton yığınına çevirmek faciadan başka bir şey değildir. Bu plansız yapılaşma aynı zamanda yaşanabilir alanları tıkamak, şehre ihanet etmektir" diye konuştu. 


"Düzenleme yapılmalı" Banka kredisiyle inşaat işine giren firmalardan çoğunun ödeme sıkıntısı çektiğini, dolayısıyla batma riski taşıdığını da söyleyen Emre Altındağ, şöyle devam etti: "Bugün ülkemizde haddinden fazla inşaat şirketi faaliyet göstermektedir. Bu şirketlerden önemli kısmı, yaptıkları konutları fahiş fiyatlara satmak istemektedir. Doğal olarak alıcı çıkmadığı için de sektörde tıkanma meydana gelmekte, elde binlerce konut kalmaktadır. Ürettiği konutları satamadığı için ödeme güçlüğü çeken firmalar bir bir iflas etmektedir. Türkiye artık her önüne gelenin inşaat işine girdiği ülke olmaktan kurtarılmalı, bunun için gerekli olan düzenlemeler yapılmalıdır." 


Milliyet Ankara 


Geri Dön