28 / 04 / 2024

Emre Ergani Sortie'nin işletmesini yapacak!

Emre Ergani Sortie'nin işletmesini yapacak!

Park Şamdan, Blackk, Biber ve Bianca Beach'den sonra şimdi de sıra Sortie'de...

 



Park Şamdan, Blackk, Biber ve Bianca Beach'in işletmecisi Emre Ergani, bu yaz Sortie'yi de portföyüne ekledi. Tür'lü'den Market'e, Ketclup'tan Virgin'e birçok projeye soyunan Ergani, girişimcilikte Sınır tanımıyor...

EĞLENCE sektörü deyince ilk akla gelen isimlerden biri kuşkusuz Emre Ergani'dir. İşletmecilik başarısında finans kökenli bir aileden gelmesinin ne kadar etkili olduğunu bilemiyoruz. Aslında babası, Emre Ergani'nin kendisi gibi bir bankacı olmasını istemiş. Ancak o New York'ta işletme doktorası yapıp Türkiye'ye döndükten sonra medya sektörüne girmiş. Hatta Kanal D'nin kuruluş aşamasında bile yer almış. Ama o kısa soluklu kariyer, sabah 9-akşam 6 mesaisinin ona göre olmadığını göstermiş ve Ergani soluğu Bodrum'da almış...

İşte Emre Ergani'nin ilk mekanı da Bodrum'da açtığı küçük bir restoran-bar olmuş. Ergani o dönemi, "Mekanın adı bile yoktu. Gelenler 'Emre'nin yerindeyiz' diye haberleşirdi" diye anlatıyor.
Ergani için kırılma noktası ise İstanbul Nişantaşı'ndaki Biber Bar olmuş.
Hatta bu nedenle "ilk göz ağrısı" Biber'den ayrı kalmaya dayanamamış ve bir süre önce Nişantaşı'nda yeniden açmış...

Bugün Park Şamdan, Blackk ve Biber Bar, Ergani ismiyle özdeşleşen mekanlardan sadece birkaçı. Üstelik bunlar yetmezmiş gibi, bu yaz Sortie'yi ve Bodrum'daki Bianca Beach'i de portföyüne kattı.

Emre Ergani, şu sıralar Fey Group'taki ortakları Figen ve Yiğit Doğusoy'la birlikte çok sayıda yeni yatırım yapmaya hazırlanıyor. Ergani, eğlence  sektörünün diğer dallarına da girmeye başlıyor. "Tüm bunları aynı anda nasıl yapa biliyorsunuz" sorumuzu ise "Günde 20 saat çalışarak" diye yanıtlıyor... Ergani ile yeni projeleri konuştuk:

"Tür'lü ile Ergani halka indi" diye konuşuluyor. Bu fikre katılıyor musunuz?

Fey Group olarak eğlence sektöründe birçok farklı yatırıma atılma kararı aldık. Tür'lü de bu farklı konseptlerden sadece biri. Türk yemekleri bu restoranda uygun fiyattan sunuluyor. Hem daha geniş bir kitleye hitap etmek istedik hem de tedarikçilerdeki satın alma gücümüzü müşterimize yansıtabilin eyi hedefledik.

Bu konseptin devamı gelecek mi?

Evet, 2011'in ocak ayına kadar iki yeni şube daha açmayı planlıyoruz. Bu şubeler için Ataköy ve Fenerbahçe'de görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Sigara yasağından sonra açacağımız her nokta için iki şartımız var. Öncelikle mekanın bahçeli olması gerekiyor. Ayrıca bu yeni şubelerin en az 400 kişiye aynı anda hizmet verebiliyor olmasını şart koşuyoruz.

Yeni açacağınız Ketchup bunun tam tersi bir konsept gibi görünüyor...

Ketchup, yurtdışında "American diner" olarak adlandırılan bir tarza sahip. Bu mekanlarda ailenizle pizza,hamburger ve patates yiyebiliyorsunuz. tik şubesini Ataköy'de açacağız. Ayrıca mekanların "Ketchup Express" adı altında küçük şubeleri de olacak. Starbucks gibi her köşe başında bir adet Ketchup Express olsun istiyorum. Bunun için hızlı tüketim malları satan gruplarla görüşüyoruz. Şayet anlaşma sağlanırsa, 2011 yılının şubat ayma kadar 10 şube açmış oluruz.

Eğlence ve yiyecekiçecek sektörünün yanı sıra otel işletmeciliğine de soyundunuz.

Biz Virgin'de eğlence ve dinlenceyi bir arada sunmayı hedefliyoruz. Bunun için de otelde "only adult" konsepti uygulanıyor. Yani 16 yaş altı konuklar kabul edilmeyecek. Otele Bianca Plus ve Levendiz Meyhanesi olmak üzere iki markamızı taşıdık. Ayrıca My Pavyon da Cenk Eren'in ortaklığında otelde olacak. 2011 yazında Virgin'in bir şubesini de Çeşme'de açmayı planlıyoruz.

Yeni bir otel projesi var mı?

Bir sonraki hedefimiz yine Virgin adında bir kayak oteli olacak. Bunun için hem yurtiçi hem de yurtdışındaki kayak merkezleriyle görüşmelerimiz sürüyor. Şehirde de bir otelimiz olsun istiyoruz. Ancak bunun için doğru lokasyonu bulmamız gerekiyor. Hatta haftada mutlaka bir gün otel bakmaya gittiğimizi söyleyeyim.

Yurtdışı demişken, Kıbrıs ve Mısır'da da eğlence merkezi için arayışlarınız olduğunu biliyoruz...

Mısır görüşmelerimiz maalesef olumsuz neticelendi. Kıbrıs'la ilgili görüşmelerimiz halen sürüyor.

Eğlenceye dönersek... Geçen yıl Sortie, Beyoğlu konseptiyle konukların karşısına çıkmıştı. Bu yıl nasıl bir konsept bizi bekliyor?

Bu yıl Sortie'nin ruhunu baştan aşağı yenilemeye karar verdik. Bunun için mekanın tüm tasarımını bile değiştirdiğimizi söy. Daha dingin, daha sıcak ve boğaza çok atıfta bulunan bir gece kulübü planladık. Bu nedenle ahşabın koyu rengini tercih ettik; tasarımda şömine bile kullandık. Kulüp mantığı bu yıl daha ön planda olacak.
Fismekan, Rodizio, Venge ve Cafe de Paris gibi belli başlı mutfaklar yine yer alacak. Ama Blackk ve Biber gibi eğlence odaklı markalarımızı da bu yaz Sortie'ye taşıyoruz. Bunların dışında Public de yer alacak. Hatta pazar günleri Public@ Sundays konseptli partiler olacak.

İzzet Çapa ile projeleriniz var mı?

Izzet'le birlikte yine Sortie'de düşündüğümüz çok farklı bir projemiz var. Ama o da sürpriz olsun!

Yakın dönemde başka projeler var mı?

Gelecek kış için yeni bir bar-lounge pro¬jemiz var. Bunun dışında uluslararası iki restoranı Türkiye'ye taşıyacağız. Mevcut iki markanın yatırımcılarıyla ortak olarak bu markaları Türkiye'ye getiriyoruz. Fakat isimlerini değiştireceğiz. Bu konuda ön imzalar atıldı. Bunun dışında, bir şarap üreticisiyle ortak olarak "Market" adını verdiğimiz restoran projemiz var. Bu restoranın mönüsünde şarap, peynir ve füme etler yer alacak. İlk şube kısa zamanda Nişantaşı'nda hizmete girecek.
Melis Tosyalı/Para
 

 

 


Geri Dön