Kent Haberleri

Emre Özpeynirci: Teşvik yoksa elektrik yok!

Avrupa’da elektrikli otomobillerin payı yüzde 13 ile 2022’nin bile gerisine düştü. Gazeteci Emre Özpeynirci elektrikli otomobil piyasasını değerlendirerek ''Teşvik yoksa elektrik yok'' dedi. 

Mayıs ayında Türkiye ve EFTA dahil 32 Avrupa ülkesinde elektrikli otomobil satışları yüzde 7,8 düşerken, 5 ay sonunda ise büyüme yüzde 4,75 ile sınırlı kaldı. Bazı ülkelerde teşviklerin bitmesi bunda etkili olurken, ilk 5 ayda Avrupa’da elektrikli otomobillerin payı yüzde 13 ile 2022’nin bile gerisinde kaldı. Türkiye’de ise ÖTV teşvikinin etkisiyle payı hızla artıyor. Gazeteci Emre Özpeynirci sosyal medya hesabı X'ten elektrikli otombil piyasasını değerlendirerek ''Teşvik yoksa elektrik yok!'' ifadesini kullandı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Emre Özpeynirci @eozpeynirci
Teşvik yoksa elektrik yok‼️

 Avrupa’da 5 ay sonunda elektrikli otomobillerin payı %13 ile 2022’nin bile gerisine düştü
 
Mayısta Türkiye ve EFTA dahil 32 Avrupa ülkesinde elektrikli otomobil satışları %7,8 düşerken, 5 ay sonunda ise büyüme %4,75 ile sınırlı kaldı. 

Türkiye ise mayısta elektrikli otomobil satışlarını yüzde 220 artırarak 7.349 adede çıkartırken, 32 ülke arasında 8’inci sırada yer aldı.

 Avrupa'daki düşüş Türkiye'nin iyi fiyatla daha fazla araç alma şansını artırdı. 

Otomobillere yüzde 40 vergi gelmesi piyasayı nasıl etkileyecek? Araba almak isteyenler ne yapmalı? 

Emre Özpeynirci 'Geçmiş olsun' diyerek açıkladı: Tüm otomobiller için yüzde 50 ek vergi ödenecek!