29 / 04 / 2024

Emrullah Eruslu, ERYAP'ın ithal ettiği Focus Shingle markasını anlattı!

Emrullah Eruslu, ERYAP'ın ithal ettiği Focus Shingle markasını anlattı!

İzolasyon üreticilerinin derneği İZODER' de yönetim kurulu üyesi, XPS-lsı Yalıtımı Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Eruslu şirketi ERYAP'ın ithal ettiği Focus Shingle markasını anlattı...



İZOLASYON üreticilerinin derneği İZODER'de yönetim kurulu üyesi, XPS-lsı Yalıtımı Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Eruslu şirketi ERYAP'ın ithal ettiği Focus Shingle markası için anlatıyor: "Shingle'da korumacı politikaları gütmemiz gerekiyor. Geleneksel mimarinin olduğu yerlerde kiremit varsa, o yapılaşmanın içine shingle örneğini sokmak doğru değil, italya'da ciddi bir shingle tüketimi vardır ama belli alanlarda tarihi dokuyu öyle güzel muhafaza etmişler ki çivi çakamazsınız değil shingle. Onun için daha çok banliyölerde, kasabalarda kullanılmalı. Malzemeyi doğru yerde kullanmak lazım." Emrullah Eruslu, bir yandan shingle satarken bir yandan da tarihi dokunun bozulmaması gerektiğini söylüyor. Ekonominin dilinde çelişki ama yaşanabilir şehirler adına da örnek davranış. 


Çatı kaplamasında tuğlayı bilirken, yakın geçmişte hayatımıza giren değişik renk ve şekildeki shingle için Emrullah Eruslu, Fatih Belediyesi Başkanı Mustafa Demir'in kapısını çalmış. "Mustafa başkanıma gittim, çok net şekilde bu ürünün kullanılmasını istemiyoruz dedi. Dedim ki sayın belediye başkanım çok teşekkür ederim, biz tarihi yarımadanın siluetine uygun bir ürün geliştirirsek tekrar geliriz. Ahşap yapıya uygun, dokuya uygun ürün geliştirme derdindeyiz. iki sene oldu çalışıyoruz üstünde." Emrullah Eruslu şu vurguyu da yapıyor: "Tabii ki kesinlikle kullanılmasın, müsaade de etmesinler. Bu korumacılığı bırakıp da salt her şey benim olsun ürünü her yere sokayım yoluna gidersek sonu gelmez." Hani önce hukuktu Merpenleri boyayan vatandaş konusunda da farklı düşünmemiştim. Kimileri "Renk istemiyorlar, bizi griye mahkum ediyorlar" diye bağırırken, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın da sözleri de arada kaybolup gitmişti. Kamu malı üzerinde her isteyen istediği gibi tasarrufta bulunamaz. Kurallar var, yasalar var, hukuk var. Gökkuşağı renkli merpenler çok güzel görünebilir ama o vatandaş, yetkili merci neresi ise oradan için almak zorundaydı. 

Gazetesi kapanan bir köşe yazarı son yazılarından birinde Sevan Nişanyan için 'Bahane buldular, susturdular' minvalinde yorum yaptı. Sevan Nişanyan iyi bir entelektüel olabilir. Türkiye için bir değer olabilir ama sonuçta kaçak inşaat nedeniyle hapiste yatıyor. Aksi takdirde SİT alanında, ruhsatsız, izinsiz otel inşa etmeyi, düşünenleri serbest bırakalım, yerel halkı, köylüyü hapse atalım. 



Funda Özkan/ Akşam 


Geri Dön