28 / 04 / 2024

Emrullah Turanlı: Bürokraside 5 yıllık gecikme 50 milyon dolarlık masraf çıkardı!

 Emrullah Turanlı: Bürokraside 5 yıllık gecikme 50 milyon dolarlık masraf çıkardı!

Taşyapı’nın Bağdat Caddesi üzerinde yapımını sürdürdüğü Fourwinds projesi, 5 yıllık gecikmenin ardından eylülde satışa sunuluyor.



400 milyon dolar bütçeli projenin bürokratik engeller nedeniyle 50 milyon dolarlık ek maliyet yarattığını belirten Taşyapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, “Gecikme nedeniyle yaptığımız 400 milyon dolarlık yatırımın maliyeti 450 milyon dolara çıktı. Önümüzdeki dönemde Anadolu’nun 81 iline yayılma projemiz var. Ruhsat almayı bile 10 yıla çıkaran bürokrasinin, önümüzü açması gerekiyor” dedi.


Yabancı yatırımcıyla görüşüyor


Fourwinds projesi için yabancı yatırımcılara özel reklam çalışmaları yapacaklarını anlatan Turanlı, şöyle konuştu: “Arap yarım adasında reklam yapacağız. Oradan aşırı talep gelirse, ev sahibi olmak isteyenleri burada ağırlayarak evleri göstereceğiz. Arap yarım adasına sadece ev satmak için değil ortaklık yapmak için de sıcak bakıyoruz. O bölgeden gelecek yatırımcılarla o bölgede neler yapabiliriz diye görüşüyoruz. Ayrıca Rusya, Hindistan, Pakistan ve İngiltere’den gelen iş adamlarıyla da görüşüyoruz. Türk sermayesi artık bütün dünyayı dolaşıyor. Biz de bu rüzgarla yurtdışındaki fırsatların da peşinden gideceğiz.”


Anadolu’ya yayılacak


Turanlı, önümüzdeki dönemde Anadolu’da ihtiyaca göre enerji, inşaat, turizm ve tarım alanlarında yatırım yapmayı planladıklarını vurgulayarak şunları söyledi: “Taşyapı’yı 81 ile yayacağız. 15 de olsa 500 de olsa Anadolu’daki tüm şehirlerde yer alıp ortalama 10 daire ile bütün Anadolu’ya yayılacağız. Geniş tarım alanlarına sahip olan Anadolu’da teknik tarım yapmayı düşünüyoruz. Bu konuda fizibilite çalışmalarını sürdürüyoruz. Teknik tarımın yanı sıra sanayi atıklarından enerji üretmek için projelerimiz var. Özellikle sanayinin gelişmiş olduğu büyük illerin tamamında bio enerji üretmi için çalışmalara başladık.”


Atıklar enerjiye dönüşecek


Fourwinds projesinin, 49 katlı 4 kule ve 420 konuttan oluştuğunu anlatan Taşyapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, şu bilgileri verdi: “Fourwinds’in de yüzde 93’ünün yeşil alandan oluşuyor. Burada bir ilke imza atarak oluşan her türlü atığı enerjiye dönüştürmeyi planlıyoruz. Atık sularla 44 dönüm arazinin sulanmasını sağlayacağız. 


Yağ ve çöp atıklarını da enerjiye dönüştüreceğiz. Proje, 87 metrekare ile 655 metrekare arasında farklılık gösteren 1+1, 2+1, 3+1, 4+1, 420 daireden oluşuyor.


Geri Dön