05 / 05 / 2024

Emtia piyasasında düşüş sürüyor, satış bakısı engellenmiyor! Altın, gümüş, buğday, mısır... Bir bir sıralandı!

Emtia piyasasında düşüş sürüyor, satış bakısı engellenmiyor! Altın, gümüş, buğday, mısır... Bir bir sıralandı!

Emtia piyasasındaki düşüş sürüyor. Peki altın, gümüş, buğday, mısırda son durum ne? İşte ayrıntılar...



Tarım emtiaları da sert dalgalandı

Tarım emtialarında geçtiğimiz hafta dalgalı bir seyir hakim oldu. Chicago Ticaret Borsası'nda işlem gören buğday yüzde 2, mısır yüzde 9,1 ve soya fasulyesi yüzde 2,2 yükseldi. 

Müşterek Koordinasyon Merkezi'nden gelen son raporların, Ukrayna'nın Karadeniz Tahıl Girişimi çerçevesindeki ihracatının 21 Mayıs tarihinde biten haftada yüzde 78 gerileme ile 118,3 kilo/ton olduğunu göstermesiyle buğdayda arza ilişkin endişeler dikkat çekti. 

Emtia piyasasında düşüş sürüyor, satış bakısı engellenmiyor! Altın, gümüş, buğday, mısır... Bir bir sıralandı!

Petrol fiyatlarındaki toparlanmanın mısır talebini de olumlu etkilemesi, fiyatlarda artışa sebep oldu. Mısır, biyodizel üretimi için kullanılan ham maddelerden bir tanesi olurken, petrol fiyatlarındaki değişim, üreticilerin mısır talebinin yükselmesini ya da düşüşünü de beraberinde getiriyor. 

Intercontinental Exchange'de (ICE) pamuk yüzde 7,4, kahve yüzde 5,8, şeker yüzde 1,4 ve kakao yüzde 2,2 değer kaybı yaşadı. 

Resesyon endişeleri, pamuk fiyatlarında olumsuz etki yaratırken, eker piyasasında üretim fazlası olacağına ilişkin endişeler de şeker fiyatlarında değer kaybı yarattı.

Balıkçılara yüzde 25 daha fazla destek ödemesi!

Euro mu daha yükselecek dolar mı? Biri daha avantajlı! İslam Memiş açıkladı! Bunu alan yaşadı!

Ekonomik güven endeksi Mayıs ayında yüzde 1,4 arttı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön