28 / 04 / 2024

Emtiada neler oluyor? Altın, gümüş ve bakırda beklenen sıçrama ne zaman gerçekleşecek?

Emtiada neler oluyor? Altın, gümüş ve bakırda beklenen sıçrama ne zaman gerçekleşecek?

Emtia piyasalarında neler oluyor? Altın, gümüş, bakır, petrol, beklenen sıçramayı halen neden gerçekleştiremedi ve bu sıçrama ne zaman yaşanacak?.. İşte yanıtı…



Küresel emtia piyasaları, belirsizliklerin hakim olduğu bir haftayı geride bırakırken, ürün bazlı ayrışmalar ve dolara olan talepteki farklılaşmaların etkisiyle emtia piyasasının yön bulması zorlaştı.

Küresel emtia piyasaları, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) beklenenden daha fazla faiz artışına gidebileceğine yönelik endişelerin güçlenmesi de emtia piyasasını etkileyen önemli faktörler arasında yer aldı.

 Emtiada neler oluyor? Altın, gümüş ve bakırda beklenen sıçrama ne zaman gerçekleşecek?

Geçen hafta konuşan Fed Başkanı Jerome Powell, şahin tonunu olabildiğince azaltmaya çalışsa da para piyasalarında mart ve mayıs toplantılarında 25 baz puanlık faiz artışına ilişkin beklentiler ağırlık kazandı.

Diğer yandan Fed’in haziran toplantısında 25 baz puanlık faiz artışına gidileceği beklentileri yüzde 40'a yaklaşırken, banka üyelerinin sözle yönlendirmeleri ve tahvil piyasalarındaki fiyatlamalar da bunu destekledi.

Konuyla ilgili yorum yapan analistler, bu hafta açıklanacak verilerde ekonomilerdeki gidişata ilişkin işaretlerin yakından takip edileceğini belirterek, özellikle ABD'nin enflasyon verilerinin piyasalarda oynaklığı artırabileceğini söyledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön