13 / 05 / 2024

Emtiada neler oluyor? Altın, gümüş ve bakırda beklenen sıçrama ne zaman gerçekleşecek?

Emtiada neler oluyor? Altın, gümüş ve bakırda beklenen sıçrama ne zaman gerçekleşecek?

Emtia piyasalarında neler oluyor? Altın, gümüş, bakır, petrol, beklenen sıçramayı halen neden gerçekleştiremedi ve bu sıçrama ne zaman yaşanacak?.. İşte yanıtı…



ALTINDA YATAY SEYİR

Emtia piyasalarının gözününü çevrili olduğu altının ons fiyatı haftayı 1.865 dolar seviyesinden yatay seyirle tamamlarken, gümüş yüzde 1,5, paladyum yüzde 5,1, platin yüzde 2,9 değer kaybı yaşadı.

Emtiada neler oluyor? Altın, gümüş ve bakırda beklenen sıçrama ne zaman gerçekleşecek?

Öte yandan baz metallerde de düşüş eğilimi hakim olurken, tezgah üstü piyasada, bakır yüzde 0,7, kurşun yüzde 1,5, alüminyum yüzde 4, nikel yüzde 4,6, çinko yüzde 6,1 değer kaybetti.

BAKIR’DA ‘PERU’ ENDİŞESİ!

Londra Metal Borsası’nda alüminyum stoklarının artması da alüminyum fiyatlarını etkilerken, ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu araştırması da nikel üretiminin 2022’de arttığını açıkladı.

Diğer taraftan enerjide sert düşüşler yaşanırken, emtia piyasalarının bir diğer önemli madeni bakır da ise Peru’daki eylemlerin tedirginliği yaşanıyor.

BUĞDAY FİYATLARI ARTTI, ŞEKER DÜŞTÜ

Tarım emtialarında ise geçtiğimiz hafta yükseliş eğilimi hakim oldu. Chicago Ticaret Borsası'nda işlem gören buğday yüzde 4,3, mısır yüzde 0,5, soya fasulyesi yüzde 0,7, pirinç yüzde 1,9 artış kaydetti .

Buğday fiyatlarında yaşanan artışta, Hindistan'ın iç piyasayı korumak için buğday ihracat yasağını uzatabileceğine yönelik haberler etkili oldu.

Öte yandan Intercontinental Exchange'de (ICE) pamuk yüzde 0,3, kahve yüzde 1,2, kakao yüzde 2,1 değer kazanırken, şeker yüzde 6 değer kaybı yaşadı. Şekerdeki düşüşe neden olarak arza yönelik endişelerin hafiflemesi gösterildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön