28 / 04 / 2024

Emtia piyasasında ralli! Altın, dolar, Brent petrol, buğday fiyatları sarsıldı!

Emtia piyasasında ralli! Altın, dolar, Brent petrol, buğday fiyatları sarsıldı!

Geçtiğimiz hafta emtia piyasasında resmen ralli yaşandı. Altın, dolar, Brent petrol, buğday fiyatları sarsıldı. İşte emtia piyasasındaki son durum...



Emtia piyasasında rallilerin gerçekleştiği bir hafta geçirildi. Uzun zamandır düşüşlerin hakim olduğu emtia piyasasında geçtiğimiz hafta sert artışlar kaydedildi. 

Fed yetkililerinin faiz artırım hızına yönelik açıklamaları emtia fiyatlarına olumlu yansıdı. Para piyasalarındaki fiyatlamalarda güçlü istihdam verilerinden sonra Aralık toplantısı için 50 ve 75 baz puanlık faiz artırım beklentilerinde belirgin bir ayrışma yaşanmasa da durum, Fed yetkililerinin tarım dışı istihdam verisinin arından gerçekleştirdikleri açıklamalarla 50 baz puan faiz artışı lehine oldu. Para piyasalarında Fed'in aralıkta yüzde 65 ihtimalle 50, yüzde 35 ihtimalle 75 baz puan faiz artırımına gitmesi bekleniyor.

Emtia piyasasında ralli! Altın, dolar, Brent petrol, buğday fiyatları sarsıldı! 

Chicago Fed Başkanı Charles Evans, Fed'in 75 baz puanlık faiz artışlarına son vermesinin yararlı olabileceğini belirtirken, Boston Fed Başkanı Susan Collins, 50 baz puanlık artışların da "oldukça büyük faiz artışı" olarak kabul edildiğinin altını çizdi. 

ichmond Fed Başkanı Thomas Barkin, faiz oranlarının daha uzun süre artmayı sürdürebileceğine, beklenenden daha yüksek seviyeye yükselebileceğine, sıkılaşma hızının ise yavaşlayabileceğine dikkat çekti. 

İşte emtia piyasalarındaki son durum...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön