28 / 04 / 2024

Altın, gümüş, petrol, buğday fiyatlarında son dakika! Emtia piyasasında pozitif seyir başladı mı?

Altın, gümüş, petrol, buğday fiyatlarında son dakika! Emtia piyasasında pozitif seyir başladı mı?

Emtia piyasasında geçtiğimiz hafta enflasyon ve resesyon endişelerine karşın risk algısının biraz yumuşamasıyla pozitif bir seyir kaydedildi. Geçtiğimiz hafta Brent petrol yüzde 15, kurşun yüzde 10,6, alüminyum yüzde 7,5, şeker yüzde 5,7 yükseldi. İşte emtia piyasasındaki son durum...



Yükselen resesyon uyarıları ve zayıf ekonomik verilerin, merkez bankalarını "şahin" para politikaları konusunda gevşemeye yönlendirebileceği beklentileri gündeme geldi. 

Haftanın ilk yarısında Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı'nın (UNCTAD) yayımladığı raporda ve Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva'nın konuşmasında, gelişmiş ülke merkez bankalarının "ultra şahin" tutumlarının küresel ekonomiye zarar verebileceği ve ihtiyatlı olunmasına ilişkin telkinler, risk algısını sınırlı da olarak yumuşattı. 

Altın, gümüş, petrol, buğday fiyatlarında son dakika! Emtia piyasasında pozitif seyir başladı mı? 

Söz konusu gelişmelerle emtia piyasasında geçtiğimiz  hafta enflasyon ve resesyon endişelerine karşın risk algısının biraz yumuşamasıyla pozitif bir seyir kaydedildi. 

Peki emtia piyasasında son durum ne? Altın, gümüş, petrol, buğday fiyatları nasıl değişti? İşte emtia piyasalarındaki son durum...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön