12 / 05 / 2024

emtia piyasaları

emtia piyasaları

Emtia piyasasında geçtiğimiz hafta enflasyon ve resesyon endişelerine karşın risk algısının biraz yumuşamasıyla pozitif bir seyir kaydedildi. Geçtiğimiz hafta Brent petrol yüzde 15, kurşun yüzde 10,6, alüminyum yüzde 7,5, şeker yüzde 5,7 yükseldi. İşte emtia piyasasındaki son durum...

Bakır fiyatları yükseldi mi? Bugün bakır fiyatları ne kadar oldu? Bakır fiyatları güncel...

Emtia piyasaları uzmanlarına göre bakır fiyatlarında artışların devam etmesi bekleniyor. Bakır fiyatları yükseldi mi? Bugün bakır fiyatları ne kadar oldu?

Dünya piyasalarında resesyon endişeleri artmaya başladı!

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin açıklamalarıyla yön arayışını sürdürürken, dünya genelinde artan resesyon endişeleri emtia fiyatlarında oynaklığa neden oldu.

2024’te en fazla kazanç sağlayacak 3 emtia belli oldu! Hangi emtialar kazandıracak?

İsrail-Hamas çatışması ile merkez bankalarının faiz kararlarının emtia piyasaları üzerindeki etkilerini Emtia uzmanı Zafer Ergezen değerlendirdi. “Gelecek yılın ilk çeyreği zor geçecek” şeklinde konuşan Ergezen, El Nino hava olayının etkisiyle pamuk ve şekerde yaşanacak üretim açığına vurgu yaptı.

Gazze’ye olası kara saldırısı haberi altın, gümüş ve petrolü resmen uçurdu! Fiyatlar tavan yaptı!

Gazze’ye kara saldırısına yönelik tedirginlikler, emtia piyasalarında yeni endişe yarattı: Altının ons fiyatı, İsrail-Hamas çatışması nedeniyle yüzde 5.47 artarak, 7 ayın en yüksek haftalık kazancına ulaştı. Gümüş yüzde 5.2 yükseldi. Petrol fiyatı ise varil başına 90 doların üstünü gördü.

Emtia piyasalarındaki pozitif seyir devam etti!

Küresel piyasaların, geçtiğimiz hafat enflasyon ve resesyon endişelerinden dolayı negatif seyretmesine karşın emtia piyasasına pozitif bir seyir devam etti.

‘Oluk oluk kredi akacak’ diyen İslam Memiş tarih verdi!

Başta altın ve gümüş olmak üzere emtia piyasalarının efendisi olarak tanınan piyasa uzmanı İslam Memiş, bu kez bambaşka bir konu üzerinde iddialı açıklamalarda bulundu. Acilen nakit paraya ihtiyacı olanları sevindirecek bir tahmin yapan Memiş, o tarihte adeta oluk oluk kredi yağacağı müjdesini verdi

Emtiada neler oluyor? Altın, gümüş ve bakırda beklenen sıçrama ne zaman gerçekleşecek?

Emtia piyasalarında neler oluyor? Altın, gümüş, bakır, petrol, beklenen sıçramayı halen neden gerçekleştiremedi ve bu sıçrama ne zaman yaşanacak?.. İşte yanıtı…

Ünlü ekonomistten iddia! Emtia fiyatlarındaki düşüş, Türkiye ekonomisine yarayacak!

Küresel piyasalarda son günlerde bazı emtia fiyatlarında belirgin düşüşler bazılarında ise dalgalanmalar yaşandı. Yaşanan bu gelişmeler, finansal yatırımcıları üzerken, Türkiye ekonomisi için ise son derece yararlı olduğu iddia edildi.

Piyasalar yeni haftaya kilitlendi! Bu detayları gözden geçirmeden yatırım yapmayın

Küresel piyasalar ABD, Avrupa ve İngiltere merkez bankalarının para politikası kararlarını duyurduğu haftada karışık bir seyir yaşarken, gelecek hafta gözler başta Fed Başkanı olmak üzere dünya genelinde merkez bankası yetkililerinin sözle yönlendirmeleri ve açıklanacak makroekonomik verilere döndü.

Finans piyasalarında önemli gelişmeler! Kurallar değişti kendi hisslerinde alım yaptılar!

Finans piyasalarında son dönemlerde önemli gelişmeler yaşanırken, yatırımcıyı ilgilendiren kararlar da peş peşe geliyor. Buna son örnek ise hem SPK hem de Borsa İstanbul’dan geldi.

Piyasaların beklediği haber geldi! İki dev banka faiz kararlarını duyurdu!

Hem yurt dışı hem de yurt içindeki piyasaların adeta nefeslerini tutarak beklediği faiz kararları açıklandı. Avrupa ve İngiltere merkez bankaları faiz kararlarını duyurdu. Peki bu iki dev bankanın faizle ilgili kararları nasıl oldu?

Piyasalar bekleyişte! Altın fiyatları 2023 yılında nasıl bir seyir izleyecek?

Merkez bankalarından gelecek faiz açıklamaları para piyasalarını adeta kilitledi. Borsa ilk etaptaki düşüş eğiliminin ardından bir miktar toparlasa da euro ve altın fiyatları düşüşte. Peki, uzun vadede ibre hangi yatırım aracını gösteriyor?

Piyasaların gözü kulağı ABD’de! Fed faizleri ne kadar artıracak?

Para piyasaları Fed’in faiz kararını merakla bekliyor. Fed üyelerinden son gelen mesajlara bakılırsa, Banka’nın bu yılın ilk toplantısında faiz artış hızında vites düşürmesi bekleniyor.

emtia piyasaları Haberi

emtia piyasaları

Yükselen resesyon uyarıları ve zayıf ekonomik verilerin, merkez bankalarını "şahin" para politikaları konusunda gevşemeye yönlendirebileceği beklentileri gündeme geldi. 

Haftanın ilk yarısında Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı'nın (UNCTAD) yayımladığı raporda ve Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva'nın konuşmasında, gelişmiş ülke merkez bankalarının "ultra şahin" tutumlarının küresel ekonomiye zarar verebileceği ve ihtiyatlı olunmasına ilişkin telkinler, risk algısını sınırlı da olarak yumuşattı. 

Söz konusu gelişmelerle emtia piyasasında geçtiğimiz  hafta enflasyon ve resesyon endişelerine karşın risk algısının biraz yumuşamasıyla pozitif bir seyir kaydedildi. 

Peki emtia piyasasında son durum ne? Altın, gümüş, petrol, buğday fiyatları nasıl değişti? İşte emtia piyasalarındaki son durum...

Altının ons fiyatı, yükseliş eğilimini üst üste ikinci haftaya taşıdı ve haftalık bazda yüzde 2,1 yükselişle 1.695 dolara yükseldi.  ABD'de ISM imalat endeksinin...