28 / 04 / 2024

Gazze’ye olası kara saldırısı haberi altın, gümüş ve petrolü resmen uçurdu! Fiyatlar tavan yaptı!

Gazze’ye olası kara saldırısı haberi altın, gümüş ve petrolü resmen uçurdu! Fiyatlar tavan yaptı!

Gazze’ye kara saldırısına yönelik tedirginlikler, emtia piyasalarında yeni endişe yarattı: Altının ons fiyatı, İsrail-Hamas çatışması nedeniyle yüzde 5.47 artarak, 7 ayın en yüksek haftalık kazancına ulaştı. Gümüş yüzde 5.2 yükseldi. Petrol fiyatı ise varil başına 90 doların üstünü gördü.



İsrail’in Gazze Şeridi’ne gerçekleştireceğini açıkladığı kara harekâtının her an başlayabileceği belirtildi. Yaşanan çatışmaların daha geniş bir alana yayılabileceği tedirginliği, güvenli liman varlıklarından altına olan talebi artırdı.

Altının ons fiyatı, yüzde 5.47 oranında artarak, geçen haftayı 1.932,86 dolardan kapattı. Kaydettiği 5.47 oranındaki artışla beraber, 7 ayın en yüksek haftalık kazancına ulaşan altının ons fiyatı, 13-17 Mart tarihlerinde yüzde 6.5 oranında haftalık kazanç sağlamıştı. Analistler, altının ons fiyatının 27 Eylül tarihinden bugüne ilk kez 1.900 doları aştığına dikkati çekti.

 Gazze’ye olası kara saldırısı haberi altın, gümüş ve petrolü resmen uçurdu! Fiyatlar tavan yaptı!

Dünya gazetesinin haberine göre, altının genel olarak belirsizlik dönemlerinde, özellikle savaşlarda, güvenli liman özelliğinin ön plana çıktığını söyleyen analistler, bölgede tansiyonun yükselmesi halinde altın talebinin de aynı şekilde artabileceğini söyledi.

Veri hizmetleri sunan Oanda'nın Kıdemli Piyasa Analisti Kelvin Wong, altının ons fiyatındaki artışın Ortadoğu'dan kaynaklanan jeopolitik risk priminin hâlâ sürmesiyle bağlantılı olduğunu ifade ederken; uzmanlar, savaşa başka bir devletin girmesinin tartışılması ya da İran'a operasyon gibi durumların meydana gelmesi halinde altının yükselebileceğini söyledi. Güvenli liman araçlarından gümüş de haftayı yüzde 5.2 oranındaki artışla tamamladı.

 Gazze’ye olası kara saldırısı haberi altın, gümüş ve petrolü resmen uçurdu! Fiyatlar tavan yaptı!

Petrol fiyatı ise İsrail-Hamas çatışmasının başlangıcından bugüne kadar en yüksek seviyesine çıktı ve kara saldırısına yönelik endişelerin emtia piyasalarında yeni gerginlik yaratmasıyla varil başına 90 doların üzerini gördü.

Global gösterge Brent ham petrolü cuma günü yüzde 5.7 oranındaki yükselişle, varil başına 90.89 doları buldu. Bu fiyat, en son Hamas'ın 7 Ekim tarihindeki saldırılarından önce görülmüştü. ABD göstergesi West Texas Intermediate de yüzde 5.9 oranındaki artışla, varil başına 87.69 dolara çıktı. Her iki petrol türü de nisan ayından bugüne kadar en yüksek günlük yüzde artışlarını bildirdi. Fiyatlar, İsrail'in 1.1 milyon insanı Gazze Şeridi’ni terk etmeleri hususunda uyarmasından sonra arttı.

Vadeli mevduat hesabıyla bir ayda ne kadar kazanırsınız? İşte banka banka vadeli mevduat hesabı...

SGK’dan flaş duyuru! Ayda 3 emekli maaşı almak artık mümkün! Tüm detaylar peş peşe açıklandı!  

Otomotiv üretiminde rekor kırıldı! İlk 9 ayda 1 milyon adet!


Geri Dön