30 / 04 / 2024

2024’te en fazla kazanç sağlayacak 3 emtia belli oldu! Hangi emtialar kazandıracak?

2024’te en fazla kazanç sağlayacak 3 emtia belli oldu! Hangi emtialar kazandıracak?

İsrail-Hamas çatışması ile merkez bankalarının faiz kararlarının emtia piyasaları üzerindeki etkilerini Emtia uzmanı Zafer Ergezen değerlendirdi. “Gelecek yılın ilk çeyreği zor geçecek” şeklinde konuşan Ergezen, El Nino hava olayının etkisiyle pamuk ve şekerde yaşanacak üretim açığına vurgu yaptı.



Dünya, Ukrayna-Rusya savaşı, İsrail-Hamas çatışması, tüm dünyada kuraklık veya sellere sebep olan El Nino hava olayı ve merkez bankalarının faiz kararlarının etkisiyle 63 gün sonra yeni bir yıla girecek. Peki, piyasalar gelecek yıldan umutlu mu? Tüm bu meydana gelen olayların piyasalar üzerindeki etkisini yorumlayan emtia piyasaları uzmanı Zafer Ergezen’e göre “Hayır.” Zira jeopolitik riskler her şeyin önüne geçti.

Bir taraftan da Amerikan Merkez Bankası (Fed) ve merkez bankalarının faiz artırımları süreci… “Gelecek yılın ilk çeyreği zor geçecek” diyen Ergezen şöyle sürdürdü: “Faizlerin daha uzun vadeli yüksek kalması piyasalarda endişe yaratıyorç Fed faiz artırmayacağını ya da bir defa artıracağını söylese veya konuyla ilgili belirsizlik netleşse, toparlanma başlar. Borsalar ve emtia piyasaları önden fiyatlandırma gerçekleştirir.”

2024’te en fazla kazanç sağlayacak 3 emtia belli oldu! Hangi emtialar kazandıracak?

Dünya gazetesinden Emre Ergül’ün haberine göre, yeni yılın ilk çeyreğinin zor geçeceğini tekrar eden Ergezen, ilk çeyrekte üç emtia ürününün yıldızının parlamasını beklediğini söyledi.

 İşte o üç emtia...

PAMUK

 “Gelecek yılın ilk çeyreğinde ön plana çıkacak. Stoklarda 10 milyon balyaya varan bir düşüş yaşanıyor. Sebebi ise Güneydoğu Asya’daki mahsulleri vuran El Nino…”

ŞEKER

 “Öne çıkmasını beklediğim bir diğer ürün. Brezilya ve Hindistan iki ana üretici ülke. Fakat El Nino’nun etkisiyle üretim açığı beklentisi yaşanıyor. Yukarı yönlü fiyatlandırma olabilir.”

BAKIR

 “Dolar endeksi nedeniyle geri gelmişti. Fakat bir toparlanma görülecek.” İsrail-Hamas çatışmasını da değerlendiren Ergezen, “Ortadoğu’da şimdiye kadarki gelişmeler piyasada fiyatlandırma sürecine girdi. Altın yükseldi ve aynı zamanda, petrol 90 doların üzerine çıktı. Savaş bölgesel kaldığı müddetçe böyle olur. Çatışmanın yayılması halinde altını 2 bin doların, petrol 100 doların üzerinde görebiliriz.”

2024’te en fazla kazanç sağlayacak 3 emtia belli oldu! Hangi emtialar kazandıracak?

“TAHIL KORİDORU BAĞLANTILI KRİZ BEKLEMİYORUM”

Ukrayna’nın Karadeniz’deki geçici tahıl koridorunu kapatması nedeniyle yeni bir tarım emtia krizinin olup olmayacağına ilişkin Ergezen, şunları söyledi: “Açıkçası böyle bir kriz öngörmüyorum. Zira son raporlar elimizde. Bir anormallik görünmüyor. Üretimde, stoklarda ya da ticarette problem yok. Tahıldır, mısırdır, bir sıkıntı görmüyorum.”

Tüm bankalar resmen açıkladı! Hesaplara geri ödemesiz en az 12 bin 660 TL yatacak!

Bu işi yapacaklar aylık 100 bin TL kazanacak! İlkokul mezunu olmak yeterli!

Düşük maaş alan emeklilere müjde! Geriye dönük iade yapılacak! Detaylar peş peşe açıklandı!


Geri Dön