28 / 04 / 2024

Düşük maaş alan emeklilere müjde! Geriye dönük iade yapılacak! Detaylar peş peşe açıklandı!

Düşük maaş alan emeklilere müjde! Geriye dönük iade yapılacak! Detaylar peş peşe açıklandı!

Maaşı düşük olan EYT’lilerin birçoğu maaşının düşük bağlanıp bağlanmadığını merak ediyor. Peki, emekli maaşını düşük bulan EYT'liler ne yapacak? İşte detaylar...



Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) kapsamında emekli maaşı bağlama işlemleri sürerken, henüz tamamlanmayan 200 bine yakın dosya yer alıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu işlemlerin hızla tamamlanması için yoğun bir mesai programına devam ediyor.

Binlerce EYT'linin aklında ise "Acaba aylığım düşük mü bağlandı?" sorusu yatıyor. Peki, gerçekten emekli maaşını düşük bulan EYT'liler ne yapacak? İşte detaylar...

Milliyet’in haberine göre, açıklamalarda bulunan Ekonomist Muhammet Bayram açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Yoğun biçimde emeklilik dilekçeleri verilerek SGK’ya müracaat edildi. Burada memurdan kaynaklı, emeklilik işleri için verilen evraklar, verilerin yanlış olmasından kaynaklı bazı problemler yaşandı.

Bu problemlerle beraber bazı emeklilerimizin düşük de olsa maaşları daha az bir tutarda bağlanabildi. Eğer emeklilik maaşı düşük olan ve daha yüksek olması gerektiğini düşünen emekliler varsa SGK’ya giderek dilekçe verebilir.”

Düşük maaş alan emeklilere müjde! Geriye dönük iade yapılacak! Detaylar peş peşe açıklandı!

EĞER MAAŞ HESAPLAMASI YANLIŞSA BU TUTAR GERİ ÖDENİR Mİ?

“Eğer düşük hesaplandığı belirlenirse, eksik aldığı ay farkları mutlaka kendilerine iade edilir. Burada emeklinin emeklilik dilekçesini verdiği maaş bağlama oranları, büyüme oranları ve enflasyon rakamları etkendir.”

‘MUTLAK SURETLE EMEKLİYE FARK ÖDENİR’

“Bu nedenle, emekliler daha önce emeklilik maaşı bağlanan kişi ile kendi aylığını karşılaştırırsa emekli vatandaşlar burada bir yanılgıya düşebilirler. Fakat emekliler SGK’ya konuya dair bir dilekçe verebilirler. Eğer hesaplama yanlış yapılmışsa, mutlaka emekliye fark geri ödenir.”

Düşük maaş alan emeklilere müjde! Geriye dönük iade yapılacak! Detaylar peş peşe açıklandı!

EYT’LİNİN HAKKI YANAR MI?

“Eğer bir vatandaşın işe giriş tarihi 8 Eylül 1999 öncesi ise ve primini tamamlamadıysa mutlak suretle hakkı sürüyor. Yasal bir düzenleme oldu. 8 Eylül 1999 yılı öncesi işe girişi varsa yaş şartı ortadan kaldırıldı. Böylece, emekliliğin yolu açılmış oldu. Primi tamamlamayanlar çalışarak veya borçlanma yolu ile emekli olabilirler.”

EMEKLİLERE 5 BİN TL İKRAMİYE MECLİS’TEN GEÇTİ. ÖDEMELER NE ZAMAN YAPILACAK?

“Emeklilere ödenecek 5 bin TL ikramiye var. 15 Kasım’a kadar ilgili hesaplara yatacaktır. Bu ödemelerin emeklilere zamanında yatırılacağını düşünüyorum.”

EGM’de kadrolu çalışmak isteyenlere müjde! Başvurular başlıyor! Acele edin!

Benzin, motorin ve LPG’ye eşi benzeri görülmemiş indirim! Peş peşe indirim müjdesi geldi!

Depremde 52 kişiye mezar olan bina ile ilgili kahreden detay!


Geri Dön