03 / 05 / 2024

Finans piyasalarında önemli gelişmeler! Kurallar değişti kendi hisslerinde alım yaptılar!

Finans piyasalarında önemli gelişmeler! Kurallar değişti kendi hisslerinde alım yaptılar!

Finans piyasalarında son dönemlerde önemli gelişmeler yaşanırken, yatırımcıyı ilgilendiren kararlar da peş peşe geliyor. Buna son örnek ise hem SPK hem de Borsa İstanbul’dan geldi.



Dünya genelinde olduğu gibi Türkiye’de de finansal piyasalara olan ilgi giderek artarken, kurumlardan da peş peşe yeni kurallar gelmekte. İşte bunlardan son ikisi Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ile Borsa İstanbul’dan geldi.

Finans piyasalarında önemli gelişmeler! Kurallar değişti kendi hisslerinde alım yaptılar!

Daha önce Borsa İstanbul’dan yapılan açıklamada, BIST 100 endeksinde günlük kaybın yüzde 3’ü aşması durumunda açığa satış işlemlerinde yukarı adım kuralının seans sonuna kadar otomatik olarak uygulanacağı bildirilmişti.

Finansal yatırımcıları yakından ilgilendiren bir diğer karar da SPK’dan geldi. SPK, açıkladığı yeni düzenlemesiyle "Para Piyasası" ve "Kısa Vadeli" unvanlı fonlar, fon toplam değerlerinin yüzde 25'i kadar pay senedi ters repo sözleşmelerine artık kalıcı şekilde taraf olabileceğini duyurdu.

Yatırımcının en gözde adreslerinden Borsa İstanbul AŞ, BIST 100 endeksinde günlük kaybın yüzde 3 veya daha üzerinde olması halinde açığa satış yapılabilen işlem sıralarında yukarı adım kuralının seans sonuna kadar otomatik uygulanacağını bildirmişti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön