25 / 07 / 2024

Finans piyasalarında önemli gelişmeler! Kurallar değişti kendi hisslerinde alım yaptılar!

Finans piyasalarında önemli gelişmeler! Kurallar değişti kendi hisslerinde alım yaptılar!

Finans piyasalarında son dönemlerde önemli gelişmeler yaşanırken, yatırımcıyı ilgilendiren kararlar da peş peşe geliyor. Buna son örnek ise hem SPK hem de Borsa İstanbul’dan geldi.


Sentez Mekanik 10. yıl dönümünü kutladı!


Uygulamaya göre, yukarı adım kuralının getirildiği durumlarda açığa satış işlemi, açığa satışa konu sermaye piyasası aracının en son gerçekleşen işlem fiyatından daha yüksek bir fiyat üzerinden gerçekleştirilebilmekte.

Diğer yandan Sermaye Piyasası Kurulu'nun da (SPK), yeni düzenlemesi ile "Para Piyasası" ve "Kısa Vadeli" unvanlı fonlar, fon toplam değerlerinin yüzde 25'i kadar pay senedi ters repo sözleşmelerine artık kalıcı şekilde taraf olabilecek.

Finans piyasalarında önemli gelişmeler! Kurallar değişti kendi hisslerinde alım yaptılar!

KENDİ HİSSELERİNDE ALIM YAPTILAR

Öte yandan, Sabah’ın haberine göre, Borsa İstanbul'da işlem gören bazı şirketler de kendi hisselerinde 2 Şubat günü önemli miktarda alım yaptı. Buna göre Halkbank 5 milyon adet hisse alırken, Sabancı Holding, Şişecam, İndeks Bilgisayar, Kontrolmatik’in de geri alımlar yaptıkları gözlendi. Bunun dışında BİM'de 5 milyon adetlik yeni bir geri alım programı açıkladı.

ASELSAN: YATIRIMCIYI KORUMAK GÖREVİMİZ

Borsadaki hisseleriyle ilgili bir açıklama yapan ASELSAN Mali Yönetim Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Fatih Güçlü ise, borsada şirket yatırımcılarını korumanın önceliklerinden biri olduğunu vurguladı.  "Hissedarlarımızı korumak bizim için şirketimizi, ülkemizi korumaya da bir hizmet” diyen Güçlü, hisse geri alım programları dahil olmak üzere birçok alternatifi gündemde tutarak, gerektiğinde yönetim kuruluna bilgi vererek kendi ajandasında tuttuğunu söyledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön