25 / 07 / 2024

Ünlü analistten suçlama gibi açıklama: Faiz düşecek, GYO’lar uçacak algısı yapılıyor!

Ünlü analistten suçlama gibi açıklama: Faiz düşecek, GYO’lar uçacak algısı yapılıyor!

Konut fiyatlarında son dönemde düşüş eğilimi görülse de vatandaş konut almak için uygun fırsatı bulamıyor. Konut fiyatları üzerinde algı yapıldığı söyleyen Analist Tardu Barlastan suçlama gibi açıklama geldi. Barlas bazı analistlerin GYO’lar uçacak algı ile konut fiyatlarını etkilediğini belirtti.


Sentez Mekanik 10. yıl dönümünü kutladı!


Konut arzındaki düşüş ve kiralık konut fiyatlarının yüksekliği sektördeki krizi büyütüyor. Deyim yerindeyse konut sektöründe ortalık toz duman… Kredi faizlerinin yüksek olması nedeniyle konut alamayan vatandaş, kiralık ev bulmakta da zorlanıyor. Kiralık bulmakta zorlananlar ev sahibi olma fırsatı bekliyor.

Sahibinden.com ve BETAM işbirliğiyle hazırlanan “sahibindex Kiralık ve Satılık Konut Piyasası Görünümü” raporuna göre, Türkiye genelinde konut fiyatlarında yüzde 22,4’lük bir düşüş yaşandı. Ayrıca, kiralık konut piyasasında reel kiralar yüzde 13,7 oranında geriledi. Ancak konut sahibi olanların oranı da giderek azalıyor.

Vatandaş ev sahibi olmak için piyasada taşların yerine oturmasını beklerken, Borsa Temel Analisti Tardu Barlas’tan ilginç bir açıklama geldi. Barlas, https://x.com/taaardu X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda GYO’lar üzerinden konut fiyatlarında da yükselecek algısı yapıldığını söyledi.

Barlas paylaşımında, “Koca koca analistler, faiz düşecek algısı ile GYO’lar uçacak algısı yapıyor. Bunun konut fiyatları uçacak demekten farkı yok.

Gayrimenkul sektörü 2025 yazından önce hareketlenmesi şu politikada imkansız. 2024 sonunda bol para dönemi geliyor gibi algı yapılıyor” dedi.

İŞTE O PAYLAŞIM VE YORUMLAR

VATANDAŞ NE DEDİ? 

Mevduat faizlerinde vergi yüzde 10’a mı çıkıyor? 1 Ağustos hazırlığı..

Başakşehir Ayazma’nın 2 günde 156 konuta denk arsa oranının tamamı satıldı!

İngiliz Kraliyet Ailesi, kira gelirleriyle servetini bir yılda iki kattan fazla artırdı!

 


Geri Dön