06 / 05 / 2024

Emtia Uzmanı açıkladı: ‘Ne altın ne dolar... Bu yılın sürprizini bu yatırım aracı yapacak!’

Emtia Uzmanı açıkladı: ‘Ne altın ne dolar... Bu yılın sürprizini bu yatırım aracı yapacak!’

Emtia uzmanı Haluk İzzet Mutlu, bu yılın banko emtia ürünlerini sıralayıp, gümüşe göz kırptı: “Altın kötü olmaz. Fakat ne kadar iyi olur onu bilemeyiz. Lityum, rodyum ve nikel, önümüzdeki bir senenin gözdeleri. İki kriter gerçekleşirse gümüş kazanç ürünü olabilir.”



“ALTIN 2023’ÜN ÖNEMLİ YATIRIM ARACI”

“Ons altında satış baskısı yaşanıyor. 2 bin dolarların üzerinde duramadığı için, Amerika’daki borç limiti krizi ve Fed’den gelen açıklamalar nedeniyle baskı altında. Bin 910-bin 920 seviyesinde teknik düzeltme sona erer. Daha sonra, yukarı ivme başlar. Altının bu sene için önemli bir yatırım aracı olduğunu öngörüyorum. Vatandaşlar portföyünde belirli miktar alıp, dolara sigorta olarak, beklemeli. Gelecek yıl için bir şey diyemem. Bunu öngörmek için Amerika’nın beklenen resesyonunu ne kadar derin yaşayacağını görmemiz lazım. Gelecek yılın yorumu yapmak, zar atmaya benzer. Fakat altın kötü olmaz, ne kadar iyi olur onu bilemeyiz.”

 Emtia Uzmanı açıkladı: ‘Ne altın ne dolar... Bu yılın sürprizini bu yatırım aracı yapacak!’

“GÜMÜŞ ALTINDAN AYRILIP KAZANDIRABİLİR”

“Emtiada 2023’ün sürpriz koşucusu gümüş olabilir. Fakat koşullu olarak… Bir ihtimal gümüş, altından ayrılıp kazanç ürünü olabilir. Şu şekilde anlatayım; iki şeye bakmalı… 1) Güneş enerjisi yatırımlarını izlemek gerekiyor. Özellikle Almanya ve Çin’in… Bu gelişme, gümüş fiyatlarını etkiler. 2) Hurda gümüş dönüşümüne bakmak lazım. Gümüş üretimi değil. Piyasada el değiştiren gümüş yani... 2022’de fiyatların yükselmesini engelleyen tek şey, hurda gümüş olmuştu’’

A101’de overlok makinesi 4 bin TL’ye, çay makinesi 400 TL’ye, airfryer 4400 TL’ye düştü!

İş Bankası düğmeye bastı! Bu para sadece İş Bankası müşterilerinin hesabına yatacak!

BİM’de çelik derin tencere 335 TL’ye, çelik karnıyarık tencere 360 TL’ye, çelik çaydanlık 340 TL’ye düştü!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön