Arsa ve Arazi

'En basit hali ile söylüyorum' diyen gayrimenkul uzmanı arsa ve arazi yatırımı için öne çıkan şehirleri açıkladı!

Ünlü gayrimenkul uzmanı Murat Gültekin resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda 'En basit hali ile söylüyorum' diyerek, yatırım yapılacak illeri paylaştı.

Konut fiyatlarındaki yükseliş pek çok yatırımcıyı da arsa ve arazi yatırımlarına yönlendirirken, Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin'den de yine çok konuşulacak bir paylaşım geldi.

Arsa ve arazi yatırımları her geçen gün artarken, ünlü gayrimenkul uzmanı Murat Gültekin resmi sosyal medya hesabı https://twitter.com/muratguItekin üzerinden yaptığı paylaşımda "Tarla vasıflı yatırım yapacaksanız Balıkesir, Kütahya, Bilecik, Kandıra Kocaeli, İstanbul Çatalca ve Şile ,Eskişehir’e. Arsa vasıflı yatırım yapacaksanız Balıkesir, Kırklareli, Konya, Denizli, Afyon, Uşak, Çanakkale, Edirne, İzmir, Gaziantep, Mersin’e, Zeytinlik vasıflı arazi alacaksanız Muğla, Antalya, Aydın’a bakın." ifadelerini kullandı.

Murat Gültekin'in paylaşımı şu şekilde:


En basit hali ile söylüyorum,

Tarla vasıflı yatırım yapacaksanız Balıkesir, Kütahya, Bilecik, Kandıra Kocaeli, İstanbul Çatalca ve Şile ,Eskişehir’e 

Arsa vasıflı yatırım yapacaksanız Balıkesir, Kırklareli, Konya, Denizli, Afyon, Uşak 
Çanakkale, Edirne, İzmir, Gaziantep, Mersin’e

Zeytinlik vasıflı arazi alacaksanız Muğla, Antalya, Aydın’a bakın.

Hem yüksek bütçeli hem de düşük bütçeli bireylere hitaben yazdım.


1) Tarla vasıflı yatırım uzun vade niyeti ile yapılır. Tarla vasıflı yatırımda ilk önce il geneli popülariteye sonrasında ilin coğrafi konumuna bakmalısınız, aynı zamanda maksimum kazanç için birim/m2 fiyatı ucuz olmalı ,tarla vasıflı yatırım için söylenen iller cımbız ile seçilmiştir.

2) Arsa vasıflı yatırım kısa-orta vade niyeti ile yapılır. Yüne öncelikle ilgili ilin coğrafi konumuna, belediye yönetiminin reklam ve hizmet harcamalarına, alacağınız arsanın il ve ilçe merkezine ulaşımı ilk dikkat etmeniz gereken detaylardır. Söylenen iller yine cımbız ile seçilmiştir.

3) Zeytinlik vasıflı arazilerin seçiminde sadece iki ili yazmamın nedeni, zeytinlik arazinin boş kısımlarına bakıcı evi yapılabiliyor olması; kimi bölgesinde yapılamıyor kimi bölgesinde yapılabiliyor. Araştırın soruşturun.

Not: Toprak üretilmeyendir, arzı sabittir, piyasası bazen yatay seyreder bazen yukarıya fena fırlar, toprak yatırımı sadece enflasyon, gıda fiyatları, döviz vb. finansal etkilere göre değil, bölgesel gelişimlere bağlı olarak da yükseldiği için kârlı ve kıymetlidir. Toprak yatırımını en az 3-5 yıllığına yatırım yapmamış biri anlayamaz. Yapan yaşayan bilir.

Düzeltiyorum en az 3-5 yıllığına yatırım yapmış biri anlayabilir. Araba gibi al 2 ay sonra sat yapanlar anlayamaz, kavrayamaz, faydalanamaz…

Murat Gültekin'in paylaşımına şu yorumlar geldi: 

 

ATEM Başkanı Akçam: YÖK kararı kira bedellerini etkileyecek! Öğrenciler için kiralar yüksek tutuluyordu...

Bu ilçede kişi başına iki ev düşüyor! Belediye başkanı yeni düzenleme istedi! 

En düşük emekli maaşı için işte bu rakam konuşuluyor! 7 bin 710 lira ve altında olanlar hemen bakın!