Sektörel

En büyük 250 müteahhitlik devinin arasında olan Yenigün İnşaat'tan konkordato talebi! 5 milyar TL'lik borç var!

Fenerbahçe Divan Kurulu eski başkan vekili Mithat Yenigün’ün başında olduğu Yenigün İnşaat AŞ, bir süredir yaşadığı mali darboğazı aşamaması sebebiyle konkordato talep etti. İşte ayrıntılar...

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konkordato taleplerindeki artışların, ekonomide yaşanan krizin göstergelerinden biri olduğu ifade ediliyor. Başvurulardaki yükselişlerin yanı sıra, şirketlerin büyüklüğü de bu konuda önemli bir gösterge şeklinde görülüyor. 

Halk TV'den Dinçer Gökçe'nin haberine göre; son dönemlerin en büyük konkordato başvurusu Ankara'dan yapıldı. Uzun bir dönem, Türkiye’nin en büyük müteahhitlik şirketlerini bünyesinde barındıran Türkiye Müteahhitler Birliği’nde başkan olarak görev yapan Mithat Yenigün'ün bir süredir yaşadığı mali dar boğazı aşamadığı gündeme geldi. 

Yenigün İnşaat AŞ ve Yenigün Enerji Üretim AŞ, Nehroz Turizm İşletmeleri AŞ şirketleri için konkordato talebinde bulunuldu. Ankara 3. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından, konkordato talebinin ardından üç aylık geçici mühlet kararı verildi. Karar 12 Ağustos tarihi itibarıyla geçerli sayılacak. 

Bu süreçte anılan şirketlere yönelik olası bir haciz işlemi uygulanmayacağı belirtildi. Mahkeme tarafından, şirket faaliyetlerinin denetimi için de 3 kişilik geçici konkordato komiser heyeti ataması gerçekleştirildi. 

Konuya yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre; Yenigün İnşaat AŞ ve grup şirketleri, 5 milyar TL'ye ulaşan bir borç sebebiyle mahkemenin yolunu tuttu. Temeli 50 sene önce atılan Yenigün İnşaat, aile şirketi konumunda faaliyette bulunuyor. 

Dünyanın en büyük 250 müteahhitlik firması listesinde bulunan Yenigün İnşaat'ın; Rusya, Afganistan, Suudi Arabistan ve Cezayir başta olacak şekilde pek çok ülkede milyarlarca dolarlık işlere imza attığı biliniyor. 

Türkiye’de de bir dizi projeye imza atan şirket Kadıköy Kozyatağı Metro Projesi’ni yapan konsorsiyumda da bulunmuştu. Yine Muş'ta yer alan Alpaslan II Barajı, Kayseri’de bulunan Sarıoğlan Barajı ile Eskişehir’deki Yenice Barajı, Yenigün İnşaat’ın imzasına sahip projelerden olmuştu.

Bunların yanı sıra, son olarak yine Ankara'dan bu ayın başında bir konkordato haberi daha gelmişti. Ankara Ticaret Sicil Memurluğu'na 283209 sicil numarası ile kayıtlı olan Bozkaya İzolasyon'un konkordato talebinin ardından, 26 Temmuz 2024 tarihinde, saat 14:21'de alınan mahkeme kararı ile şirketin talebi doğrultusunda 1 sene süreyle kesin mühlet kararı verildi. 

20 yıllık tecrübesi ile inşaat sektöründe tanınan Bozkaya İzolasyon İnşaat için mahkeme tarafından, konkordato süresi boyunca borçlular aleyhine hiçbir takip yapılmamasına, başlamış takiplerin durdurulmasına ve ihtiyatî tedbir kararlarının uygulanmamasına ilişkin karar alındığı belirtildi. 

İBB ve KİPTAŞ arasında Kentsel Dönüşüm Mali Destek Paketi protokolü imzalandı! Emeklilere, asgari ücretlilere müjde!

Ev sahipleri dikkat! E-devlet üzerinden yapılan kira sözleşmeleri yargıyı hızlandırır!

Alman bankasından yeni altın tahmini! Yatırımcılar hazır olun! Sene sonunda altın tam bu kadar olacak!