16 / 08 / 2024

İBB ve KİPTAŞ arasında Kentsel Dönüşüm Mali Destek Paketi protokolü imzalandı! Emeklilere, asgari ücretlilere müjde!

İBB ve KİPTAŞ arasında Kentsel Dönüşüm Mali Destek Paketi protokolü imzalandı! Emeklilere, asgari ücretlilere müjde!

İstanbul’da riskli yapılarda yaşayan dar gelirliler için İBB ve iştirak şirketi KİPTAŞ güvencesiyle mali destek programının protokolü imzalandı. İşte kentsel dönüşüm kapsamında sağlanacak destekler...



17 Ağustos 1999 Marmara Depreminin yıldönümünde büyük deprem riskiyle karşı karşıya olan stanbul’da riskli yapılar için İBB tarafından, Türkiye’nin en büyük mali destek programı başlatıldı. Riskli yapılarda yaşayan dar gelirli İstanbullular için İBB ve KİPTAŞ arasında “Kentsel Dönüşüm Mali Destek Paketi” protokolüne imza atıldı. 

Saraçhane’deki başkanlık yerleşkesinde düzenlenen imza törenine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Akgün ve KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt katılım gösterdi. 

İmzalanan protokol kapsamında, KİPTAŞ ile uzlaşma sağlanan projeler için uygulanacak olan destek, hane halkı gelirinin net 2 ile 3 asgari ücret arasında olması durumunda oransal şekilde yansıtılacak.

İBB ve KİPTAŞ arasında Kentsel Dönüşüm Mali Destek Paketi protokolü imzalandı! Emeklilere, asgari ücretlilere müjde!

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; İBB ile KİPTAŞ arasında imzalanan protokol kapsamında, düşük gelirli vatandaşlara borçlanma bedelinin yüzde 40 ile yüzde 60’ı, bu vatandaşların emekli olması durumunda da borçlanma bedelinin yüzde 45 ile yüzde 65’i kadar destek verilecek. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, imza töreninde açıklamalarda bulundu ve 17 Ağustos 1999 Marmara depreminin yarattığı yıkıma ve sonrasında yaşananları işaret ederek, şunları söyledi:

"Belki de bugün siyasette olmamın ya da halkın teveccühünü kazanıp, İBB Başkanlığı koltuğunda olmamın en büyük etki noktası, 99 depreminde yaşananları birebir görmek, o acıyı hissetmek ve ‘Bu konuda ben ne yapabilirim’ bilincine kavuşma konusunda kararlı davranmam olabilir. O anlarda gördüğüm manzaradan, aslında ne büyük hataların ne büyük bedellere, canlara sebep olduğunu görmektir benim için dönüm noktası. Ancak üzülerek ifade edeyim ki, biz, geçen sene, yaşadığımız depremde gördük ki, aradan geçen yıllara rağmen arzu edilen dersi çıkartmamış, bu konuda önlemler almamış ve gördük ki aslında memleketimizin her köşesinde insanlarımızın can güvenliğini sağlayıcı katı kuralları uygulayabilen bir süreci başlatamamışız."

İBB ve KİPTAŞ arasında Kentsel Dönüşüm Mali Destek Paketi protokolü imzalandı! Emeklilere, asgari ücretlilere müjde!

Depreme karşı seferberlik çağrısı yapan İmamoğlu, İBB’nin senede bu konuda yaptığı çalışmalar ile ilgili de konuştu ve yeni mali destek programını şu şekilde açıkladı:

"-Biz, hiçbir vatandaşı kentsel dönüşüm mağduru etmedik, etmeyeceğiz de. İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı ve İBB iştirak şirketi KİPTAŞ arasında imzalanan bu protokol sayesinde, riskli yapılarını yenilemek isteyen düşük gelirli hak sahipleri, çok güçlü bir imkan elde edecekler.

-Kentsel dönüşüm mali destek paketinin, hane halkı geliri 2 ya da 3 asgari ücrete kadar olan vatandaşlarımız için hayata geçirildi. Kendilerine, inşaat maliyetlerinin yüzde 40 ila yüzde 60’ı kadar mali destek sunacağımız bir süreci başlatıyoruz. Hane halkı geliri iki ya da üç asgari ücret olanların emekli olması durumunda ise, kentsel dönüşüm mali destek oranı yüzde 45 ile 65’e kadar yükselebilecek. 

-İBB’yle iş birliğiyle sürdürülecek bu sürecin her aşamasında vatandaş, kamu gücünün yanında olduğunu hissedecek.

-Vatandaşlarımızın KİPTAŞ güvencesiyle, en uygun şartlarda, en hızlı şekilde yeni ve güvenli konutlarına kavuşacak. Kentsel dönüşüm mali destek paketi, riskli yapılara sahip dar gelirli ve gerçekten imkansızlıklardan dolayı hareket edemeyen vatandaşlarımız için çok kıymetli, tam da bir can suyu görevi görecek."

İBB ve KİPTAŞ arasında Kentsel Dönüşüm Mali Destek Paketi protokolü imzalandı! Emeklilere, asgari ücretlilere müjde!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, i birliği ve seferberliğin, İstanbul'u ve Türkiye’yi depreme hazır hale getirme sürecinde en kritik iki kavram olduğuna dikkat çekerek, bu konuda hiç kimsenin, hiçbir kurumun, hiçbir yöneticinin iş birliği ve seferberlik duygusu dışında hareket etme şansı olmadığının altını çizdi. 

İmamoğlu, "İstanbul depremi, kesinlikle milletimizin ve ülkemizin en önemli beka sorunları arasında yer alıyor. Biz, üzerimize düşeni en doğru şekilde yapmayı sürdüreceğiz" dedi ve seferberlik çağrısı yaptı. 

Ekrem İmamoğlu, "Gelin; depreme hazırlık konusunda, merkezi veya yerel yönetimler arasında derin bir uyum ve iş birliği yapalım" dedi. ve birlikte hareket etme, hazırlık meselelerini partiler üstü bir yere taşıma çağrısında bulundu. 

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Akgün de "Kamu kaynaklarını kamu adına dar gelirli vatandaşlarımız için harcayacak, Türkiye'de örnek olabilecek bir çalışmaya geçiyoruz. Sunacağımız mali destekle birlikte en riskli durumda yer alan 50 bin binanın yenilenmesini hızlandırmış, tetiklemiş olacağız" açıklamasında bulundu.

Alman bankasından yeni altın tahmini! Yatırımcılar hazır olun! Sene sonunda altın tam bu kadar olacak!

Emeklilere bu ay 10 bin, 15 bin değil tam 18 bin TL yatıyor! Yapı Kredi promosyon ne kadar? Yapı Kredi promosyon 2024!

Ankara ve Manisa’da 13 adet daire ve iş yeri 1.1 milyon TL’den başlayan fiyatlarla satılıyor!

Geri Dön