04 / 05 / 2024

En çok arsa satan şirket ArsaVev'in bu yılki hedefi 200 milyon dolar!

En çok arsa satan şirket ArsaVev'in bu yılki hedefi 200 milyon dolar!

ArsaVev Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Öztürk, son 1 yılda 50 milyon dolarlık satış yaptıklarının altını çizerek, projeler ile ilgili açıklamalarda bulundu.



Türkiye’nin gayrimenkul pazarlama şirketlerinden ArsaVev, yaptığı arsa satışları ile dikkatleri çekiyor. Ekonomi Gazetesi köşe yazarı Sadi Özdemir, bugünkü köşesinde ArsaVev Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Öztürk'ün açıklamalarını kaleme aldı. 

ArsaVev Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Öztürk, “Son 1 yılda 50 milyon dolarlık satış yaptık. 2024 hedefimiz 200 milyon dolarlık satış, 5 milyar liralık arsa stokumuz hazır. 8 noktada arsamız var” dedi. İstanbul dışında da imza attıklarını ve üzerinde çalıştıkları projeler olduğunu kaydeden Öztürk, “Foça’da yine çok kazandıracak bir projenin satışını yapıyoruz” diye konuştu. 

En çok arsa satan şirket ArsaVev in bu yılki hedefi 200 milyon dolar!

Bülent Öztürk, ArsaVev’in öyküsünü de açıkladı ve "2023 Nisan'da ArsaVev’i kurdum. Yaptığımız araştırmaya göre vatandaşımızın yüzde 80’i arsa yatırımını çok karlı görüyor ancak arsadaki belirsizlikler sebebiyle almıyordu. Biz de ‘bütün bilinmeyenleri kesinleştirilmiş arsa üretirsek çok iyi satarız’ diye düşündük. Üzerine neyi, ne kadar yapabilir, yapmak isterse kendisi veya bölgedeki inşaat partnerimiz yapabilir. Son 1 senede 50 milyon dolarlık satış yaptık. 2024 yılı hedefimiz 200 milyon dolarlık satış, 5 milyar TL'lik arsa stokumuz hazır. 8 noktada arsamız mevcut, 5 noktada da yakında geliyor. Tamamı imarlı arsalar satıyoruz" ifadelerini kullandı. 

Öztürk, 2020 yılının başından beri pandemi, savaşlar, küresel yüksek enflasyon ve depremlerin etkileriyle beraber vatandaşın konuta erişiminin neredeyse imkansız duruma geldiğinin altını çizdi. 

Öztürk, söz konusu açıklamasında "Tüm bunların üzerine kredi yok, olsa da faiz oranları çok yüksek. O zaman vatandaşları önce doğru fiyatla arsa aşamasında ‘kat karşılığı tapusu’ sahibi yapmalıyız. Sonra da üzerine konut inşaatı için ödeme yapar. Eğer bir arsada vatandaş ‘iki konutluk kat karşılığı tapusu’ almışsa inşaata ödeme yapmaktan da kurtulur” diyor. Kat karşılığı tapu olayının kentsel dönüşüm için de çözüm olabileceğini söylüyorum ve aynı fikirde birleşiyoruz" bilgilerini verdi ve  kentsel dönüşümde imzaların önündeki en önemli engelin yüksek talep ve güvensizlik olduğunu, bunu yok edecek her formülünün de kentsel dönüşümü hızlandıracağını vurguladı.

Sagist Group'tan 140 milyon dolarlık yeni proje! Bingazi'ye otel ve 12 villa geliyor!

THY- Emlak Konut GYO Arnavutköy Dursunköy 3. Etap 1. Kısım için imzalar atıldı! Yenişehir Evleri'nde flaş gelişme!

Kalyon Holding'ten İçerenköy Carrefour arazisine 1.402 konutluk yeni proje!


Geri Dön