17 / 05 / 2024

En çok iş ilanı veren sektörler belli oldu! Yapı sektöründe başı mimarlık, inşaat ve şantiye çekti!

En çok iş ilanı veren sektörler belli oldu! Yapı sektöründe başı mimarlık, inşaat ve şantiye çekti!

2024 yılının ilk çeyreğinde pek çok sektörde iş ilanlarında artış görüldü. En fazla iş ilanı yayınlanan sektörler tek tek açıklanırken, yapı sektöründe başı mimarlık, inşaat ve şantiye çekti...




Kariyernet, 2024 yılının ilk çeyreğinin istihdam verilerini resmen açıkladı. Şirket tarafından konu ile ilgili olarak yapılan açıklamaya göre, Kariyernet'in verilerinde, 2024'ün ilk çeyreğinde pek çok sektörde iş ilanlarında artış görüldü.

2023 yılının aynı dönemine göre en fazla iş ilanı yayınlanan sektörler sırasıyla yapı, üretim ve bilişim olarak açıklandı. Yayınlanan yeni ilan sayısına göre en çok ilan alan sektörler de sırasıyla sağlık, turizm, gıda, elektrik/elektronik, maden ve metal sanayi olarak gerçekleşti.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre yapı sektöründe en çok ilan açılan pozisyon grupları mimarlık, inşaat ve şantiye şeklinde açıklanırken, en çok ilan açılan iller ise İstanbul,  Ankara  ve  İzmir  olarak belirtildi.

2024 yılının ilk çeyreğinde geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 52 ile ilan sayısını en çok artıran sektör turizm sektörü oldu. Söz konusu sektörü, yüzde 16 ile sağlık, yüzde 8 ile finans-ekonomi, yüzde 7 ile perakende ve yüzde 4 ile danışmanlık izledi.

En çok iş ilanı veren sektörler belli oldu! Yapı sektöründe başı mimarlık, inşaat ve şantiye çekti!

Turizm sektöründe en çok iş ilanı açılan pozisyon grupları da sırasıyla resepsiyon hizmetleri, misafir ilişkileri ve kat hizmetleri şeklinde açıklandı. Turizm pozisyonları için en fazla ilan yayınlayan şehirler ise İstanbul, Antalya ve Muğla olarak belirtildi.

2024'ÜN ilk çeyreğinde yeni ilan sayısına göre, en çok ilan yayınlanan pozisyon gruplarında ilk sırada satış bulunurken, satışı sırasıyla finans, hizmet, perakende, tıp/sağlık ve insan kaynakları izledi. Ayrıca geçen senenin aynı dönemiyle kıyaslandığı zaman ilan sayıları en çok artan ilk üç pozisyon grubu da sırasıyla yüzde 28 ile tıp/sağlık, yüzde 25 ile perakende ve yüzde 19 ile depolama/dağıtım olarak gerçekleşti.

EN FAZLA İLGİLİ BU SEKTÖRLERE

Bu sene iş arayanlar en fazla ilgiyi telekomünikasyon sektörüne gösterirken, ilan başı başvuru sayıları geçen yıl aynı döneme göre artış gösteren sektörler arasında 1. sırada yer alan telekomünikasyon sektörünü, havacılık ve yapı takip etti. İlk çeyrekte ilan başı başvuru sayısı en yüksek olan sektörler de sırasıyla finans/ekonomi, havacılık, medya ve perakende olarak şeklinde açıklandı. 

 

Yukarı Bak filmindeki ev Airbnb'den kiralanabilecek!

Dolar aldım sabit kaldı, altın aldım düştü diyenler bu haberi okusun!

Emekli ve memur maaşlarında son dakika! Hesap kitap yapıldı, yeni zam tablosu ortaya çıktı! İşte bu kadar zam yapılacak!


Geri Dön