27 / 04 / 2024

En çok işe alım perakende de olacak!

En çok işe alım perakende de olacak!

Yapı ve inşaat, profesyonel hizmetler, finansal hizmetler, lojistik ve üretim sektörlerinden olmak üzere farklı sektörlerden Türkiye'nin önde gelen 43 şirketinin katılımıyla ve Towers Watson işbirliğiyle gerçekleştirilen PERYÖN 2014 Yılı Değerlendirme Ank



Türkiye İnsan Yönetimi Derneği'ne (PERYÖN) göre, bu yıl en çok işe alım perakende sektöründe beklenirken, ilaçta işten çıkarmalar olacak. 


PERYÖN'den yapılan açıklamaya göre, hızlı tüketim, üretim, yapı ve inşaat, profesyonel hizmetler, finansal hizmetler, lojistik ve üretim sektörlerinden olmak üzere farklı sektörlerden Türkiye'nin önde gelen 43 şirketinin katılımıyla ve Towers Watson işbirliğiyle gerçekleştirilen PERYÖN 2014 Yılı Değerlendirme Anketi sonuçları yayınlandı. 


Anketin sonuçlarına göre, katılımcıların yüzde 65'i işe alımda en çok perakende sektörünün öne çıktığını belirtti. Onu yüzde 58 ile inşaat, yüzde 40 ile de enerji sektörü takip etti. 


Katılımcılara göre işten çıkarmada yüzde 42 ile ilaç sektörü ilk sırada yer alırken, ardından yüzde 30 ile tarım, yüzde 28 ile de bankacılık geliyor. Katılımcılar, bu eğilimlerin 2015 yılı için de devam edeceğini belirtti. 


Katılımcılar ankette büyüme açısından gelir, kar, pazar payı veya çalışan sayısı verilerine göre iş sonuçlarını da değerlendirdi. Buna göre katılımcıların yüzde 44'ü 2014'ün 2013'e göre daha iyi bir yıl olduğunu kaydetti. Katılımcıların yarısı da 2015'in 2014'e kıyasla daha iyi bir yıl olacağını dile getirdi. 


Dünya


Geri Dön