Kent Haberleri

En düşük emekli aylığı Ocak 2025 zammı için yeni hesap yapıldı!

Milyonlarca kişinin merakla beklediği en düşük emekli aylığı için yeni hesap yapıldı. Peki son olarak 12 bin 500 Türk Lirası’na yükseltilen en düşük emekli aylığı 2025 yılının Ocak ayında ne kadar olacak? 

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren en düşük emekli aylığı 10 bin Türk Lirası’ndan 12 bin 500 Türk Lirası’na yükseltilmişti. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından her ayın üçünde açıklanan enflasyon rakamlarına göre belirlenen emekli maaşında yeni rakamlar ortaya çıktı. 

Peki en düşük emekli aylığına ne kadar zam gelecek? En düşük emekli aylığı 2025 yılının Ocak ayında ne kadar olacak? En düşük emekli maaşına ne kadar zam yapılacak? İşte milyonlarca kişi tarafından merak edilen o rakamlar…


Yıl sonu enflasyon tahmininin yüzde 41.5 şeklinde açıklanmasından sonra, emekli maaşlarına yapılacak zam oranları hesaplanmaya başladı.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara Temmuz ayında en düşük emekli maaşı 10 bin Türk Lirası’ndan 12 bin 500 Türk Lirası’na yükseltilmişti fakat Ocak ayında enflasyon oranlarının kesinleşmesiyle söz konusu bu rakamın artırılması gündemde. Merakla beklenen Orta Vadeli Program'a göre, 2024 yılı sonunda enflasyon %41.5 olarak hedefleniyor ve bu tahmine dayanarak 6 aylık enflasyon oranı %13.44 şeklinde hesaplanıyor.

Halktv’de yer alan habere göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı yüzde 13.44, memurların zam oranı ise yüzde 9.31 olacak şekilde öngörülüyor.

Zam oranlarının dışında ayrıca bir de, refah payı eklenmesi ihtimali de değerlendiriliyor. Geçmiş zam dönemlerinde uygulanan refah payının, Aralık ya da Ocak aylarında kararlaştırılması bekleniyor ve eğer böyle bir durum yaşanırsa maaşlara yapılacak olan zam oranlarının da yüzde 20'nin üzerine çıkabileceği tahmin ediliyor.

En düşük emekli maaşıyla ilgili artış beklentisi giderekd daha da yükselirken, pek çok kişi maaşlara yapılacak zamlar ile ilgili araştırmalar yapıyor. Eğer mevcut zam oranları uygulanırsa, taban aylıkların yüzde 13.44 artışla 14 bin 180 Türk Lirası’na çıkması öngörülüyor. Böylece en düşük emekli maaşlarının 14-15 bin Türk Lirası  aralığına çekilmesi de gündeme gelecek.

 

Satılık konutların ilanda kalma süresi 70 gün!

TOKİ ihale tarihini duyurdu: Atatürk Havalimanı’na son kepçe vurulacak!

Asgari ücrette yeni rakam ortaya çıktı!