Ekonomi

Uzmanından en düşük emekli maaşı ne kadar olur tahmini! En düşük emekli aylığı ne kadar olacak?

Türkiye’de 10 milyon 331 bin 697 SSK’lı, 715 bin 100 Bağ-Kurlu, 2 milyon 304 bin 714 Emekli Sandığı’ndan olmak üzere toplam 15 milyon 351 bin 511 kişi emeklilik, malullük, ölüm aylığı ile dul ve yetim maaşı (pasif sigortalı) almakta. En düşük emekli aylığı ne kadar olacak?

Emekliler enflasyon farkı nedeni ile yüzde 25 civarında bir zam alacak. Maaşlara refah payı artışı yapılacak mı, en düşük emekli aylığı ne kadar olacak? İşte emekli zammı ile ilgili merak edilen detaylar neler?

Temmuz ayında yapılacak olan emekli zammı ise doğrudan yaklaşık olarak bu 15.5 milyon kişi ilgilendirmektedir. Bu insanların bakmak ile yükümlü oldukları kişiler de hesaba katıldığında, ya da bu insanlara destek olmak ile yükümlü kişiler hesaba katıldığında bu sayının varacağı noktayı da hesaplamak güç oluyor.

dunya.com'da yer alan habere göre; Bu neden ile on milyonlarca kişinin gözü Temmuz ayında emekliye yapılacak zamda 2024’ün ilk dört ayında enflasyon TÜİK tarafından yüzde 18,72 olarak açıklandı. Buna göre, SSK (4a) ve Bağ-Kur (4b) ve Emekli Sandığı’ndan (4c) emekli olanlar için bu oran Mayıs ve Haziran enflasyonu ile beraber kritik bir hal alıyor. Merkez Bankası’nın tahminine göre altı aylık enflasyon yüzde 25-26 bandında geleceği. Bu oran da emekli zammının belirlenmesinde kullanılacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Temmuz’da Emekliye refah payı verilecek” mi sorusuna yönelik “Bunu konuşmak için erken” yanıtını vermişti. Işıkhan, “Şu anda bunu konuşmak için çok erken. Bunun için Temmuz ayını bekleyelim” demişti.

Işıkhan asgari ücrette ara zamma ilişkin bir soruya ise “Ara zam gündemde yok. Daha önce de soruldu bu soru. Aynı düşüncemizi koruyoruz. Enflasyonla ilgili gelen verilerimiz çok güzel” şeklinde cevap vermişti.

Emekli zammında refah payı olacak mı, en düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Sözcü TV’ye konuşan İsmail Sevinç "Örneğin siz 12 bin TL aylık alıyorsunuz, yüzde 25 ile 15 bin TL alacaksanız, refah payıyla 500-600 liralık ilave artış demek bu.” Öte yandan, Sevinç, emekliye yeni düzenlemenin zor göründüğünü söyleyerek en düşük emekli maaşları ile ilgili umut olduğunu ifade ederek kendi tahminini şöyle açıkladı: “En düşük emekli aylığı 10 bin TL'den 12 bin -13 bin TL olur.”

Emeklilerin hesabına 12 bin TL yatacak! Şimdi açıklandı: İş Bankası emekli promosyon!

Garanti BBVA Mayıs 2024 emekli promosyonunda son dakika! Ay sonuna kadar başvuranın hesabına 15 bin TL yatırılıyor! 

Emeklilere maaşa ek olarak 17.500 TL yatıyor! Akbank promosyon 2024 ne kadar? İşte Akbank emekli promosyon 2024

Başvuran emekli anında 12 bin TL alıyor! Emekliler bu aya özel fırsatı kaçırmayın: İşte TEB emekli promosyon 2024...