Kent Haberleri

En düşük emekli maaşı asgari ücret kadar mı oluyor? Kanun teklifi Meclis'e geldi...

Milyonlarca emekli ekonomik sıkıntılar nedeniyle yılbaşında yapılacak zammın açıklanmasını beklerken, SGK Başuzmanı ve Başmüfettiş İsa Karakaş, Meclis’e en düşük emekli maaşının asgari ücret kadar olması için kanun teklifi sunulduğunu duyurdu.

Geçim sıkıntısı çeken milyonlarca emekli yılbaşında yapılacak zammı beklerken, enflasyon verilere göre yapılan hesaplamalara göre Ocak 2025 emekli maaşına yapılacak zammın yüzde 13-15 arasında olması öngörülüyor. En düşük emekli maaşı son düzenlemeyle 12 bin 500 TL iken açlık sınırı 19 bin 830 TL’ye yükseldi. Açlık sınırının bile altında maaş alan emekliler, durumlarının düzeltilmesini bekliyor.

Emeklilerle ilgili sorunlar çözüm beklerken, SGK Başuzmanı ve Başmüfettişi İsa Karakaş https://x.com/isakarakas X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, en düşük emekli maaşının asgari ücret kadar olması için kanun teklifi sunulduğunu duyurdu.

İsa Karakaş paylaşımında şunları söyledi:

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI "ASGARİ ÜCRET" OLSUN diye Muhalefet bugün yeni bir Kanun Teklifi verdi. Teklifin Gerekçesi; "2003 yılında en düşük 4a emekli maaşının asgari ücrete oranı 1,47, yani, en düşük emekli maaşı asgari ücretin 1,5 katı iken bugün gelinen nokta da asgari ücret 17.002 TL iken yapılan yeni düzenleme ile en düşük emekli aylığı 12.500 TL olarak belirlenmiştir. 20 yıl Öncesinde emekli olduğunda hiç olmazsa bir ev alabilen vatandaşlarımız bugün sadece evine salon takımı alacak duruma getirilmiş.

İŞTE O PAYLAŞIM 

 

Ünlü ekonomist Babuşçu’dan borsa yatırımcısına ‘Borcu olmayan şirket’ uyarısı!

Altın almak isteyenler dikkat! Kuyumcular ikinci baskı altın satmaya başladı! Sahte altın nasıl anlaşılır?

Milli Emlak, Bursa’nın 4 ilçesinde taksitle arsa, arazi, dükkan, apartman satıyor!