30 / 06 / 2024

En düşük emekli maaşı için işte tam da bu rakam konuşuluyor! 10 bin TL maaş alanlar hemen bakın!

En düşük emekli maaşı için işte tam da bu rakam konuşuluyor! 10 bin TL maaş alanlar hemen bakın!

Emekli Temmuz 2024 zammı ile ilgili gelişmemeler milyonlarca kişi tarafından merak edilirken, en düşük emekli maaşının ne kadar olacağı da araştırılıyor. Peki emekli maaş zammında son durum ne? 



Milyonlarca emekli Temmuz 2024 zammının ne kadar olacağı ile ilgili araştırmalar yapıyor. 2024'ün 2. yarısında uygulanacak memur ve emekli zam oranı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı masasında da yerini aldı. 

Emeklilerin cebini bir nebze de olsa rahatlatacak olan Temmuz zammında 6 aylık enflasyon rakamları yanı sıra refah payı ile artış yaşaması bekleniyor. Ayrıca diğer bir taraftan emekli ikramiyesi 4A, 4B, 4C tahsis numarasına göre 10-14 Haziran 2024 tarihlerinde hesaplara geçecek. 


EMEKLİLER YILI İLAN EDİLDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu yılı 'emekliler yılı' şeklinde ilan etmişti. Bu kapsamda esnafa erken emeklilik, ev hanımlarına emeklilik gibi çalışmalar gündeme gelirken, Temmuz 2024 maaş artışları için de geri sayım başladı.

Ocak'ta yüzde 49,25 oranında zam alan SSK ve Bağkur emeklisinin gözü bu ay yapılacak olan zamma çevrilmiş durumda.

Peki emekliler Temmuz ayında ne kadar zam alacak? En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? 10 bin, 12 bin 500, 13 bin TL maaş alanlar hemen bakın...

En düşük emekli maaşı için işte tam da bu rakam konuşuluyor! 10 bin TL maaş alanlar hemen bakın!

MAYIS 2024 ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI

Mayıs 2024 enflasyon rakamları Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklandı. Açıklanan rakamlara göre enflasyon aylık bazda yüzde 3,37 şeklinde olurken, yıllık bazda yüzde 75,45 olarak gerçekleşti.

Enflasyon, Şubat'ta yüzde 4,53'e, Mart'ta da yüzde 3,16'ya geriledi. Nisan'da söz konusu bu rakam yüzde 3,18 oldu. Mayıs ayında ise yüzde 3,37 oldu.

Böylelikle milyonlarca vatandaşın gelirini artıracak Temmuz zammı için 5 aylık enflasyon oranları da belli olmuş oldu.


5 AYLIK EMEKLİ ZAMMI NE KADAR OLDU?

Resmi olarak açıklanan 5 aylık enflasyon rakamlarına göre 4A SSK, 4B Bağ-Kur emeklisi zam oranı yüzde 22,72 şeklinde hesaplandı. Senenin 2. yarısında geçerli olacak nihai emekli zammı Haziran ayı enflasyon rakamları sonrası netlik kazanmış olacak.

TÜİK'in açıklamasıyla 3 Temmuz tarihinde saat 10:00'da 6 aylık enflasyon enflasyon rakamları kesinleşmiş olacak.

16 milyon emekli ve 4 milyon memurun geliri Temmuz'da artacak. 10 bin Türk Lirası şeklinde uygulanan en düşük emekli maaşı da Temmuz'da yeniden artacak.

En düşük emekli maaşı için işte tam da bu rakam konuşuluyor! 10 bin TL maaş alanlar hemen bakın!


6 AYLIK ENFLASYON BEKLENTİSİ YÜZDE KAÇ?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Mayıs ayı Piyasa Katılımcıları Anketi yayımlandı. Buna göre Haziran 2024 enflasyon beklentisi 2,56 şeklinde oldu. Söz konusu bu rakamlara göre Tüketici Fiyat Endeksi'nin 2.340,26'ya yükselmesi bekleniyor.

Buradan hareketle yapılan hesaplamaya göre, Ocak-Haziran 2024 dönemi 6 aylık enflasyon oranı yüzde 25,86 şeklinde olacak. Yani enflasyonun yüzde 26 bandında olması bekleniyor.

Bilindiği üzere SSK ve Bağ-Kur emeklileri, her sene Ocak ve Temmuz'da zam alıyor. Emekli maaşı zammı için 6 aylık enflasyon rakamı baz alınıyor. Söz konusu enflasyon verileri yanı sıra son senelerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla refah payı uygulanıyor.


EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI İÇİN 2 FORMÜL GÜNDEMDE

Milyonlarca ekişi tarafından merakla beklenen 6 aylık enflasyon 3 Temmuz tarihinde belli olacak. 6 aylık enflasyon rakamlarına göre refah payı da masaya yatırılacak.

Bunun yanı sıra 10 bin Türk Lirası olarak uygulanan en düşük emekli maaşı için yeni düzenleme bekleniyor.

6 aylık enflasyon beklentisi olan yüzde 25,86 oranına göre hesaplama yapıldığında en düşük emekli maaşının 12 bin 500-13 bin TL civarında olması bekleniyor.

En düşük emekli maaşı için en güçlü 2. senaryo da 1 yıllık enflasyon beklentisi hesabı oldu. Burada Haziran ayı sonrası yıllık enflasyonun yüzde 35-40 bandına oturması da bekleniyor. Buna göre tüm hesaplar yapıldığında en düşük emekli maaşının 13 bin 500-14 bin TL civarında olabileceği hesaplandı.

 

Ev sahipleri dikkat! İşte dava açmadan önce kira sözleşmesinde incelenmesi gereken hususlar!

Sektörden boş 600 bin konut sisteme girsin, kiralar düşsün önerisi!

TÜVTÜRK açıkladı! Araç muayenesinde yeni dönem başlıyor...


Geri Dön