Kent Haberleri

En düşük emekli maaşı ve engelli aylığı Cumhuriyet altını seviyesine çıkarılsın önerisi! 

Vatandaşlardan TBMM dilekçe komisyonuna, en düşük emekli maaşı ile engelli aylıklarının bir Cumhuriyet altını düzeyine çıkarılmasına ilişkin dilekçe geldi. İşte ayrıntılar... 

Vatandaşların TBMM dilekçe komisyonuna yaptığı başvurularda ilginç öneri ve talepler yer aldı. atandaşlardan bazıları uzun evliliğe maaş talebinde bulunurken, kimi de en düşük emekli aylığı ve engelli maaşlarının bir Cumhuriyet altını düzeyine yükseltilmesini talep etti. 

TBMM Dilekçe Komisyonu, vatandaşlardan gelen başvurular ile ilgili karar verirken, talepler arasında ilginç dilekçelerin olduğu da görüldü. 

KONUT SİTESİ AİDATLARINDAN HAVUZ DÜŞÜRÜLSÜN 

Yaşadığı konut sitesinde yer alan havuzu hiç kullanmamasına rağmen ödeme yapmak zorunda olmasından yakınan bir vatandaş, ödemenin sadece havuzdan YARARLANAN kişilerden alınmasına ilişkin yasal düzenleme talep etti. 

EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI VE ENGELLİ MAAŞI CUMHURİYET ALTINI KADAR OLSUN 

Son zamanlarda emekli maaşlarında yaşanacak düşüş gündemi meşgul ederken, Meclis'e maaşlar ile ilgili önemli bi dilekçe gitti. 

TBMM Dilekçe Komisyonu’na gelen ilgin önerilerden biri de emekli aylıkları ile ilgili oldu. Söz konusu dilekçede, En düşük emekli maaşı ve engelli aylıkları bir Cumhuriyet altını düzeyine çıkarılması talep edildi. 

EMEKLİLERE ARAÇ ALIRKEN VERGİ İNDİRİMİ GELSİN 

Oyun konsollarının gümrük vergisinden muaf tutulması, akraba evliliğinin engellenmesi, denizcilik bakanlığı kurulması, 65 yaş üstü vatandaşların ücretsiz seyahat hakkının kaldırılması, suçluların aile soyağaçlarından çıkarılması, emeklilere araç alımında vergi indirimi uygulanması, motosikletler için belirlenen azami hız sınırının artırılması da Komisyon’a gelen başvurulardan oldu. 

"DOĞUM İZNİ SÜRELERİ ARTIRILSIN"

İstanbul'dan komisyona başvuran bir vatandaş ise doğum izni sürelerinin artırılmasını istedi.

"EVLİLİĞİNİ UZUN SÜRE YÜRÜTEN KADINLARA MAAŞ BAĞLANSIN"

Bir vatandaş, boşanan veya eşi vefat eden kadınların, babalarının maaşını alabilme imkanının kaldırılması; evliliğini uzun süre yürüten kadınlara maaş bağlanması için Dilekçe Komisyonuna başvurdu.

"SOKAK DÜĞÜNLERİ YASAKLANSIN"

Dilekçe Komisyonuna Van'dan başvuran bir vatandaş, sokak düğünlerinin ve bu düğünlerde havai fişek patlatılmasının yasaklanmasına yönelik kanuni düzenleme yapılmasını istedi.

"SİNYAL VERMEYEN SÜRÜCÜNÜN EHLİYETİ GERİ ALINSIN"

Ankara'dan başvuran bir vatandaş ise trafikte dönüşlerde veya şerit değiştirmelerde sinyal lambasını kullanmayan sürücülere uygulanan idari para cezasına ilave olarak sürücü belgesinin geri alınması yaptırımının da uygulanabilmesi için kanuni düzenleme yapılmasını talep etti.

Hafta sonu Kapalıçarşı altın fiyatları: Gram, çeyrek, yarım, Ata, gremse altın fiyatları ne kadar?

İmar Yasasına Takılanlar Derneği: En büyük mağduriyet, bir ailenin tapulu evi yıkılınca yaşanır!

11 bin 800 TL'lik emekli maaşı 9 bin TL'nin altına düşecek! 12.500 TL'lik en düşük maaş sınırına güvenmeyin!