Mortgage

En düşük faizli konut kredisinde son dakika! Aylık taksit ödemelerini görenler inanamıyor!

Ev almak isteyenler en düşük konut kredisi faiz oranının hangi bankada olduğunu merak ederken, Ziraat Bankası da konut kredisi faiz oranını 2.79 olarak açıkladı.

Yeni bir konut sahibi olmak isteyenler gündemden düşemeyen konut kredi faizleri için bankaların yapacağı açıklamaları yakından takip ediyor. 

En çok tercih edilen kamu bankaları arasında yer alan Ziraat Bankası, "Konut Kredisi Ürün Paketi" kapsamında yaptığı faiz indirimiyle dikkat çekiyor. Ziraat Bankası, 60 aya kadar olan vadelerde konut kredisi faiz oranını yüzde 2.89, 120 aya kadar olan vadede ise yüzde 2.79 şeklinde belirledi. Bu yeni faiz oranları, özellikle konut kredisi çekmeyi planlayanlar için büyük bir maliyet avantajı da sunuyor.

Konut almak isteyenlerin sayısı, sürekli olarak artış gösteren kiralarla beraber hızla yükseliyor. Pek çok kişi, kira ödemek yerine konut kredisi kullanarak konut sahibi olmayı daha avantajlı buluyor. Özellikle enflasyonist bir ortamda, çekilen krediler gelecekte ödeme kolaylığı sağlıyor. Sabit faizli kredilerle de, aylık taksitler sabit kalırken, zamanla ödemeleri de daha hafif hale geliyor.


KONUT FİYATLARI DÜŞÜYOR

Paylaşılan detaylara göre yüksek mevduat faizi sunulan piyasa ortamında gayrimenkule olan talep bir süre ertelendi ve konut fiyatları da düşmeye başladı. Düşüş gösteren konut fiyatlarını fırsat bilenler konut yatırımı yapmaya başladı.

ZİRAAT BANKASI’NDAN KONUT KREDİSİ KAMPANYASI

Ziraat Bankası Konut Kredisi Ürün Paketinde faizleri indirdi. 1-24 ay vade aralığında yüzde 3,09 olan faiz oranı, 25-36 ay vade aralığında yüzde 2,99 olurken, 37-60 ay vade aralığında yüzde 2,89, 61-120 ay vade aralığında yüzde 2,79 oluyor.


KREDİ İÇİN HANGİ ŞARTLAR ARANIYOR?

Söz konusu konut kredisinden, Bankkart, KMH ve Talimat ürünlerine sahip olan ya da yeni başvuru yapan; BES, AZG, Konut Sigortası, KASKO, Eşya Sigortası, DASK ürünlerinden en az 4 tanesine sahip olan ya da yeni başvuruda bulunanlar yararlanabiliyor. 


1 MİLYON TL KREDİNİN AYLIK TAKSİTLERİ NE KADAR? 

1 milyon Türk Lirası kredi kullanılırsa 60 ay vadede yüzde 2.89 oranında faizle aylık 35 bin 285 lira ödeme yapılıyor. Yine aynı şartlarda 120 ay vadede yüzde 2.79 oranında faizle aylık ödeme 29 bin seviyelerinde oluyor. 

 

Emeklilik tartışmalarında son nokta: 2024'te emekli olacaklar maaşlarında yüzde 30-33 arası daha avantajlı olacak! 

Konut fiyatları 2025'te yükselecek mi, düşecek mi?

Ezbere yorum yapanlar yanılıyor. Konut fiyatları asla eskisi gibi artmayacak!