28 / 04 / 2024

En düşük konut kredi faizi hangi bankada?

En düşük konut kredi faizi hangi bankada?

Konut alıcısını vuran faizler bir türlü düşmüyor. Bankalar yapılan tüm çağrılara kulaklarını tıkadı. Konut kredi faizleri 8,5 yılın zirvesine çıktı. Ancak vatandaş yine de konuttan vazgeçmiyor. Mart ayında 110 bin 905 adet konut satıldı. Peki en düşük konut kredi faizi hangi bankada?



Konut kredi faizlerinde beklenen düşüş olmadı. Bankalar faizleri düşürmeye yanaşmıyor. Konut patronları ile vatandaşın çağrısına kulak veren hükümet, faiz oranlarıyla ilgili adımlar atılacağını söylüyor ancak bankalar faizleri düşürmeye yine de yanaşmıyor.

Faizler 8,5 yılın zirvesinde

Konut kredi faizleri 8,5 yılın zirvesinde. Faizler son 1 yıldır yükseliş eğilimini sürdürüyor. 2018 yılı Mart ayı sonu itibarıyla konut kredisi faizi aylık yüzde 1,23 ile son 8,5 yılın zirvesini gördü.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut katıldığı bir programda faizlerin düşeceğini söylemişti. Bulut, konut kredisi faizlerinin yakında yüzde 1'in altına ineceğini söylemişti. 

Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) da yatırımları teşvik etmek amacıyla yeni bir paket hazırlıyor. Yeni paketle birlikte faizler de düşecek. Hazırlanan modelle Hazine daha az borçlanacak. Böylece faizlerin yükselmesinin önüne geçilecek.

İpotekli satışlar düştü 

Faizlerin yüksek olması ipotekli konut satışlarını da olumsuz etkiledi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Türkiye genelinde Mart ayında 110 bin 905 adet konut satıldı. İpotekli konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 35 oranında azaldı. Mart'ta 32 bin 786 adet konut ipotekli olarak satıldı. 

En düşük faiz hangi bankada?

5 yıllık en düşük konut kredi faizi yüzde 1,10 ile Albaraka Türk ile Türkiye Finansta. 5 yıllık en yüksek kredi faizi ise yüzde 1,50 ile HSBC'de.

10 yıllık en düşük konut kredisi fazizi yüzde 1,13 ile Ziraat Bankası'nda. 10 yıllık en yüksek konut kredi faizi ise yine yüzde 1,50 ile HSBC'de. 

En düşük konut kredi faizi hangi bankada?

Bu tablo Kredi Pazarı'ndan alınmıştır*

 

Esra Nur AÇKI/Emlakkulisi.com


Geri Dön