Kent Haberleri

En düşük memur ve memur emeklisi maaşı peş peşe hesaplandı! Ocak zammıyla memur maaşı kaç TL olacak? Şimdi bakın! 

Temmuz - Kasım döneminde gerçekleşen enflasyon farkı yüzde 15.11 olarak belirlendi. Dün itibarıyla en düşük memur maaşı ile memur emeklisi maaşı Ocak zamlı tutarları peş peşe hesaplandı. Ocak zammıyla memur maaşı kaç TL olacak? Şimdi bakın!  İlk 5 ayda gerçekleşen enflasyon farkı yüzde 15

Emekli, memur ve memur emeklisinin yılbaşında maaşlarına yansıyacak enflasyon farkı yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. İlk 5 ayda gerçekleşen enflasyon farkı yüzde 15.11 olurken; TÜİK'in açıkladığı beş aylık enflasyona göre memur ve memur emeklileri enflasyon farkıyla birlikte yüzde 15.11 zammı garantilemiş oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu tüketici fiyat endeksinin kasımda yüzde 2.88 arttığını açıklarken; yıllık enflasyonun da yüzde 84.39 olarak gerçekleştiğini duyurdu. 

Memur maaşları ve memur emekli aylıkları da temmuz'a yapılan yüzde 7'lik toplu sözleşme zammına göre hesaplanan enflasyon farkıyla gelecek senenin ilk yarısında uygulanacak yüzde 8 toplu sözleşme zammı kapsamında belirlenecek. Ancak en net rakam 3 Ocak'ta açıklanacak aralık enflasyonu ile kesinleşmiş olacak.

En düşük memur ve memur emeklisi maaşı peş peşe hesaplandı! Ocak zammıyla memur maaşı kaç TL olacak? Şimdi bakın! 

Sabah Gazetesi'nden Hazal Ateş'in haberine göre; Memurlara bu yılın ocak ayında yüzde 5 toplu sözleşme zammıyla birlikte yüzde 2.5 ilave yükseliş uygulanmıştı. Refah zammının düşük aylıklara daha yüksek olmak üzere oransal artış şeklinde uygulanması öngörülüyor. 

Bu yıl için 3.500 lira olan en düşük emekli aylığında da gelecek yıl için önemli yükseliş olması bekleniyor. Yıl sonu enflasyon beklenti anketine göre 6 aylık enflasyonun yüzde 20 olması halinde maaşların kaç lira olacağı peş peşe hesaplandı. 

Bu oranlar kapsamında en düşük emekli aylığı 3.500 liradan 4.200 liraya, yüzde 30 artış halinde de 4 bin 550 liraya yükselecek. 

Devlet memurları, sözleşmeliler, geçici personel ve memur emeklileri, zamlı maaş ve aylıklarını 15 Ocak tarihinde alacak. Zamla beraber ek ödeme de yükselecek. Kamuda maaşlar derece ve kademeye göre değişiyor. 

Merkez Bankası, Kasım ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre 2022 yılının tamamı için enflasyon beklentisi yüzde 70,18 yılın ikinci yarısı için 6 aylık enflasyon beklentisi ise yüzde 18,06 şeklinde oldu. 

AA Finans'ın ekonomistlerle yaptığı enflasyon beklentisi anketine göre yıllık beklenti yüzde 70,18, 6 aylık enflasyon rakamı ise yüzde 19,55 olarak belirtildi. 

Memurların tıpkı Ocak 2022 zammındaki gibi toplu sözleşme zammının ek zamla artması masada yer alıyor. Burada yüzde 2 ila yüzde 5 arasında bir ek zam gündemde bulunuyor. 

MEMUR MAAŞLARI OCAK AYINDA KAÇ LİRAYA YÜKSELECEK? PEŞ PEŞE HESAPLANDI 

Dün itibarıyla yüzde 15.1'lik artışla göre, en düşük memur emekli aylığı 6 bin 78 TL'den 7 bin TL'ye, en düşük memur maaşı da 9 bin 105 TL'den 10 bin 500 TL'ye yükseldi. 

Hesaplara peş peşe 3 bin 340 TL yatacak! Aralık ayı için son dakika müjdesi geldi! Bu paraları almayı sakın unutmayın!

Ek gelir elde etmek isteyen SSK ve BAğ-Kur emeklilerine müjde! Ziraat Bankası duyurdu! İmza atan parayı alacak!

SSK, BağKur, Emekli Sandığı 1 Ocak zammı tek tek hesaplandı! En düşük maaşı duyanın ağzı kulaklarına vardı! Hemen bakın