15 / 05 / 2024

En erken nasıl emekli olabilirim?

En erken nasıl emekli olabilirim?

Emeklilik, çalışan pek çok kişinin hayalidir. Peki erken emekli olunabilir nasıl olunur? İşte erken emekliliğe dair merak edilen detaylar!



EN ERKEN NASIL EMEKLİ OLABİLİRİM?

Kadın ve erkek çalışanlar için iki ayrı erken emeklilik olanağı bulunuyor. Kadınlar sigortadan sonraki doğumlarını borçlanarak 3 çocuktan 6 yıl yani 2160 gün kazanırlarken, erkekler sigortadan önceki askerliklerini borçlanıp 2 yıla kadar erken emekli olunabiliniyor.

EMEKLİLİK BAŞVURUSU KARGO YOLU İLE BAŞVURU

Posta veya kargo ile yapılan başvurularda Tahsis Talep ve Beyan Taahhütnamesi eksiksiz doldurulup imzalanması ve bu belgeye de bir adet vesikalık fotoğrafı eklenmesi gerekir. Bunun yanında kurumun ilgili müdürlüğüne de bu belgenin gönderilmesi gerekir.

Emeklilik başvurusunda SGK’ya yapılan başvuru önemlidir. Nedeni de emekli aylığının başlayacağı tarih belirlenirken kuruma yapılan başvuru tarihine bakılmasıdır. Posta veyahut kargo yoluyla yapılacak başvurularda, başvuru belgesi adi posta veya özel kargo ile gönderilmişse belgenin Kurum kayıtlarına intikal ettiği tarih, iadeli taahhütlü, başvuru belgesi taahhütlü, , acele posta servisine bakılırken,  PTT Alo Post veya PTT Kargo ile gönderilmişse belgenin postaya verildiği tarih, Kuruma varacağı tarihi olarak kabul edilir. Genel olarak da aylık başvuru tarihini takip eden aybaşından başlayacağından başvuru belgesinin adi posta veya özel kargo ile gönderilmesi halinde Kuruma ulaşması bir sonraki aya kalırsa, bu durumda aylık daha sonraki aydan başlar. Örneğin, başvuru belgesi Nisan ayının sonuna doğru adi posta veya özel kargo ile gönderildi ve Mayıs ayına geçtikten sonra Kuruma ulaşırsa da aylık Mayıs ayı başından itibaren başlar. Bu yüzden de başvuru belgesinin taahhütlü, iadeli taahhütlü, acele posta servisi, PTT Alo Post veya PTT Kargo ile gönderilmesi daha doğru olacaktır, çünkü aynı belge Kuruma ulaşmış sayılır ve aylık takip eden aybaşından itibaren başlar.

Kardeşler arasında miras paylaşımı nasıl olur?

İstanbul'da yeni TOKİ projesi var mı 2022?

Doğalgaz yardımı ödemeniz hazırdır ne demek?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön