29 / 04 / 2024

En fazla o uygulama para kazandırdı! işte 2022 yılının 'en'leri

En fazla o uygulama para kazandırdı! işte 2022 yılının 'en'leri

Data.ai, 2022 senesindeki ''en'' leri açıkladı. İşte 2022 senesinde en çok indirilen mobil uygulama ve oyunlar



Data.ai, işletmeler için kurumsal düzeyde veri bilimi ve makine öğrenimi platformu sağlama konusunda uzmanlaşmış bir yazılım şirketidir. Veri yönetimi, makine öğrenimi modeli eğitimi ve dağıtımı ve yapay zeka destekli otomasyon dahil olmak üzere bir dizi ürün ve hizmet sunarlar. Şirketin platformu, kuruluşların veri bilimi ve makine öğrenimi iş akışlarını kolaylaştırmasına yardımcı olmak için tasarlandı ve ekiplerin daha k
olay işbirliği yapmasına ve makine öğrenimi modellerini geniş ölçekte oluşturmasına, devreye almasına ve izlemesine olanak tanıyor.

2023 yılına gireli az zaman oldu ve bununla beraber birçok platform, geçtiğimiz yılın enlerini açıkladı. Yeni paylaşılan bir rapora göre, 2022’de en çok indirilen ve harcama yapılan mobil uygulamaları paylaşıldı.

En fazla o uygulama para kazandırdı! işte 2022 yılının en leri

Kullanıcılar, 2022’de telefon aplikasyonları için ne kadar harcama yaptı?

Gelişen mobil dünyası ile beraber abonelik sistemli uygulamalarda yükseliş görüldü. Kullanıcı harcamaları da bunu takip etti. Mobile yönelik raporlar sunan  Data.ai, 2022 senesinde kullanıcıların telefon aplikasyonlarından toplam 167 milyar dolarlık gider yaptığını açıkladı. Bu miktar, bir önceki seneye göre yüzde 2 düştü.

Raporda yer alan bilgilere bakılırsa, 2022’de mobil oyunlar için yapılan harcamaların yüzde 5 oranında bir düşüşle, 110 milyar dolar olduğu görülüyor. Mobil uygulamalar için yapılan maliyet ise yüzde 6‘lık bir yükselişle 58 milyar dolara çıktı.

 


Geri Dön