25 / 07 / 2024

En ucuz ekmeği hangi belediye satıyor? 240 gram ekmek 2.5 TL!

En ucuz ekmeği hangi belediye satıyor? 240 gram ekmek 2.5 TL!

Ekmek fiyatları son günlerde sık sık zamlarla gündeme geliyor. En ucuz ekmeği satan belediye belli oldu. Peki en ucuz ekmeği hangi belediye satıyor?


Sentez Mekanik 10. yıl dönümünü kutladı!


Sözcü Gazetesi'nden Evren Demirdaş'ın haberine göre; Tunceli’nin Pertek İlçe Belediyesi tarafından ekmeğe zam yapılmazken, gramajı yükseltildi. 

Türkiye'nin en ucuz halk ekmeğini üreten Pertek Halk Ekmek Fırını tarafından, haftanın 7 günü günlük 2 bin ekmek vatandaşlara ulaştırılıyor. Son seçimlerin ardından ülkedeki ekonomik durumun daha da ağırlaştığını ve vatandaşların bu zamların altından kalkamadığına dikkat çeken Pertek Belediye Başkanı CHP'li Ruhan Alan, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Açıklamasında "Maalesef una gelen son zamlardan dolayı temel gıdamız olan ekmek de nasibini aldı. Bizler vatandaşın yaşamını kolaylaştırmak amacıyla sosyal belediyecilik anlayışıyla vatandaşlarımıza hizmetlerimizi sunmaya devam ettik" ifadelerine yer veren Ruhan Alan, bu çerçevede halk ekmekte 200 gram ekmeği 2 lira 50 kuruşa sattıklarını, şimdi ise 240 gram ekmeği yine 2.5 liraya sattıklarını belirtti. 

En ucuz ekmeği hangi belediye satıyor? 240 gram ekmek 2.5 TL!

Alan, açıklamasında "Şu anda gramaj üzerinden bakıldığında halk ekmek hizmeti veren belediyeler arasında Türkiye'nin en ucuz ekmeğini veren Pertek Belediyesi’dir" dedi ve bu hizmetten kar amacı güdülmediğini aktardı. 

Şu anda Tunceli'de ekmeğin fiyatının 7 lira olduğunu dile getiren Alan, aradaki farkın 4 lira 40 kuruş olduğunu aktardı ve Bu hizmetle 4 kişilik bir ailenin ayda yaklaşık 750 lirasının cebinde kaldığına dikkat çekti. 

Alan, açıklamasında "Diğer fırıncı  işletmelerini de zor durumda bırakmamak için onlarında rızasıyla günde ortalama 2 bin tane ekmek çıkartıyoruz" ifadelerine yer verdi ve vatandaşların temel ihtiyaçlarını gidermek için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini aktardı. 

TOKİ'den Muğla'ya tam 304 konutluk yeni proje geliyor! Sakın kaçırmayın!

Emlak Konut GYO Avcılar Firuzköy 2. Etap'ın ruhsatları alındı! Kaç konut ve kaç dükkan için ruhsatlar tamamlandı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi vermişti! Kardemir'e 600 işçi alımları başladı! Fırsatı kaçırmayın!

Yeni zamlı maaşlara refah payı eklenecek mi? Refah payı nedir?


Geri Dön