19 / 05 / 2024

En ucuz iPhone 14 hangi ülkede satılıyor? iPhone 14 hangi ülkede daha ucuz?

En ucuz iPhone 14 hangi ülkede satılıyor? iPhone 14 hangi ülkede daha ucuz?

Apple'ın yaptığı son zamdan sonra bilindiği üzere iPhone 14 fiyatları yükseldikçe yükseldi. Peki iPhone 14 hangi ülkede en ucuzdur? İşte detaylar!



Bu haber geçen ülkelerde resmi olan Apple Store satış fiyatları baz alınmıştır. Buradaki fiyatlar o ülkelerdeki Apple Store mağazalarından sıfır olarak alınacak bir iPhone 14 fiyatlarıdır.

TÜRKİYE VE BREZİLYA YARIŞIYOR!

Türkiye dünyada iPhone 14’ün en pahalıya satıldığı ülke konumunda. Dolar kuru bazında, 1500 dolar gibi bir fiyata satılıyor. Brezilya da 21 dolar farkla Türkiye’nin üstünde bulunuyor. Kısacası iPhone 14’ün en pahalıya satıldığı ülke Brezilya ve arkasından Türkiye geliyor.

Amerika Birleşik Devletleri’nde bu fiyat aralığı bölgeden bölgeye değişiyor. Nedeni ise her bölgenin kendine göre bir vergilendirme sistemi bulunmaktadır. Bu konuyu dikkate aldığımızda Amerika’da bir iPhone 14 almak istediği zaman en az 850 dolar ödenmelidir.

iPhone 14’ün en ucuza satıldığı ülkelere bakıldığı zaman, ilk sırada Avusturalya yer alıyor. Avusturalya’dan bir iPhone 14 almak istediği zaman, sizden 848 dolar istenecektir. İkinci sırada da Çin ve Güney Kore gelmektedir. Bu iki ülkede de iPhone 14 almak istediğinizde 857 dolara bir iPhone alabilirsiniz. Daha sonra ise Tayvan ve Japonya’da ABD’ye kıyasla uygun fiyatlı seçenekler arasında bulunmaktadır.

İki bahsedilen ülkede de fiyatlar bölgeden bölgeye farklı olsa da iPhone 14 830 ile 840 dolar arasında bir fiyata satılmaktadır.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön