29 / 04 / 2024

En ucuz öğrenci evi Avcılar'da! 

 En ucuz öğrenci evi Avcılar'da! 

Yurda yerleşemeyen üniversite öğrencilerini kiralık ev telaşı sardı. İstanbul, İzmir, Ankara ve Eskişehir gibi illerde 1+1 evler için en düşük kira bedeli 700 TL. 



Üniversiteyi kazanan öğrencilerin Kredi Yurtlar Kurumu'na (KYK) yaptıkları yurt başvuruları belli oldu.Yurda yerleşemeyen öğrencileri kiralık ev telaşı bulma telaşı başladı. Aile bütçesi yakından ilgilendiren kiralık evlerin en düşük fiyatı 700 lira. 

Star Gazetesi'nden Erdinç Akkoyunlu'nun haberine göre, öğrenciler tarafından en çok 1+1 evler tercih ediliyor. Öğrencilerin iki kişi kalmayı tercih ettiği bu evlerde öğrenci semti olan Kadıköy, Beşiktaş, Şişli, Üsküdar ve Avcılar'da değişiklik gösteriyor. 

KADIKÖY’DE 1.150 TL

İstanbul Üniversitesi'nin kampüsü bulunması nedeniyle Avcılar bölgesindeki 1+1 evlerin kiraları 700 TL'den başlıyor. Marmara Üniversitesi'nin kampüsünün bulunduğu Kadıköy ise kira bedeli 1.150 TL'den başlıyor. Beşiktaş ise en pahalı ilçe. Yıldız Teknik Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi gibi kampüsların yer aldığı Beşiktaş'ta 1.700 TL’den başlıyor. Beşiktaş’ta ucuz bir öğrenci evi bulmak çok güç. Kiralar ortalama 2.500 TL civarında seyreden ilçede, evlerin lüks olması durumuna göre kiralar 5 bin TL’ye kadar çıkabilir.  

Ankara’da ise öğrencilerin ağırlıkla tercih ettiği ilçelerden Çankaya’da 1.100 TL’den başlayan 1+1 konutların kiraları 2.250 TL ortalamasında. İlçede lüks rezidanslarda kiralar 4.000 TL’yi de aşıyor. Altındağ’da ise 500 TL’ye 1+1 kiralık ev bulmak mümkün. Bir öğrenci kenti olan Eskişehir’de ise 1+1 evler için çok sayıda seçenek yer alırken kiralar 500 TL’den başlıyor. 

APART EVLER ALTERNATiF OLDU

Apart yurtlar öğrenci evlerinin alternatifi oldu. Apart yurtlar okula yakınlıkları ve sundukları hizmetlere göre çeşitli şekilde ücretlendiriliyor. Öğrencilere 2 kişi ve 4 kişilik oda alternatifi sunulan apart yurtlarda, internet, temizlik, çamaşır gibi hizmetler de sunuluyor. Ayrıca apart evlerin güvenlikleri de bulunuyor. Bu evler semtleri ve lüks olma durumlarına göre öğrenci başına 1.500 TL’den başlayıp 3.000 TL’ye kadar yükselebiliyor.


Geri Dön