09 / 09 / 2024

En yüksek hasılat Avrupa'dan en yüksek pay Ağaoğlu'ndan

En yüksek hasılat Avrupa'dan en yüksek pay Ağaoğlu'ndan

Konut sektörünün 3 dev şirketinin Ayazma savaşı sonuçlandı.



Ayazma'da TOKİ'nin iştiraki Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'na ait 199 bin 254 metrekarelik alanda toplam 355 bin metrekarelik konut yapımını kapsayan ihale iki dev şirketin kapışmasına sahne odu.
Emlak Konut GYO tarafından 17 Aralık'taki ihalelere Ağaoğlu, Avrupa Konutları ve Soyak katılmıştı. En yüksek ciro teklifi 638 milyon TL ile Soyak'ta, en yüksek idare payı teklifi ise Ağaoğlu'ndan gelmişti.
Dün gerçekleştirilen ihalenin ikinci turunda önce kapalı zarfla teklif tekrar teklif alındı. Soyak ihalenin ikinci turuna katılmadı. Avrupa Konutları ile Ağaoğlu arasında süren kapışma sonucunda en yüksek ciro teklifi Avrupa Konutları'dan geldi.758 milyon TL ciro, yüzde 29 idare payı ve 220 milyon TL idare payı teklif edildi. Buna karşılık Ağaoğlu Grubu 747 milyon 600 bin TL ciro, yüzde 30.5 idare payı ve 228 milyon TL bedel önerdi. İhalede önemli olan idareye ödenecek pay olduğu için ihaleyi Ağaoğlu aldı. Toplamda 3 bin 500 civarında konut yapacak olan Ağaolğu'nun Ayazma'daki projede yapacağı konutları metrekaresini 2 bin 100 TL'den satması gerekiyor.

Fiyat beklentinin üzerinde
İhaleyle ilgili değerlendirme yapan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, "Kızımız güzeldi. Güzel kızdan anlayanlar talip oldu. Meselenin özeti bu. İstanbul'da anayolu bu kadar yakın temiz, imar sorunu olmayan ender arsalardan birisi. İhalede bizim beklentimiz 200-210 milyon TL civarındaydı. Bunun üzerine çıkıldı. Ama Ağaoğlu Grubu yapacağı projeyle hem ciroda hem de arsa payında bunun üzerine çıkacak. İyi bir proje yapacağı inancındayım. Bu ihale 2010'un güzel geçeceğinin önemli bir göstergesi. Hem bizim hem de TOKİ'nin yaptığı ihalelere katılanlar ve kazananlar sonuçta bu piyasayı en iyi bilen şirketler" dedi.
 
 Kim? Teklif ettiği ciro? Teklif ettiği oran Teklif ettiği tutar
Ağaoğlu 747 milyon 30.5 228 milyon TL
Avrupa Konutları 758 milyon TL 29 220 milyon TL

Tebernüş Kireçci/Milliyet


Geri Dön