28 / 04 / 2024

Endeksa'dan gayrimenkul sektörüne yeni bir soluk! Yatırımcıların doğru karar vermelerini sağlayacak sistem geliyor

Endeksa'dan gayrimenkul sektörüne yeni bir soluk! Yatırımcıların doğru karar vermelerini sağlayacak sistem geliyor

Endeksa, makine öğrenimi ve büyük veri analizi tekniklerinin kullanımıyla gayrimenkul değerleme ve analiz süreçlerini değiştiriyor.  Bu teknoloji sayesinde gayrimenkul yatırımcıları daha detaylı analizler yaparak doğru karar verebilecek.



Endeksa, büyük veri analizi ve makine öğrenimi tekniklerinin gayrimenkul piyasasını ve değerleme-analiz süreçlerini nasıl etkilediğini açıkladı. Endeksa'dan yapılan açıklamaya göre; makine öğrenmesi ve büyük veri analizleri, gayrimenkul değerleme, lokasyon analizi ve öngörüleri sunma hizmetlerinin doğası resmen değişti.

Endeksa dan gayrimenkul sektörüne yeni bir soluk! Yatırımcıların doğru karar vermelerini sağlayacak sistem geliyor

GAYRİMENKUL SEKTÖRÜNÜN GELECEĞİ İÇİN ANAHTAR NİTELİĞİNDE!

Endeksa'nın yetkilileri, algoritmaların ve büyük veri analiz tekniklerinin tartışılmaz imkanları ve sağladıkları çok yönlü faydalar, Türkiye gayrimenkul piyasasının güncel durumu göz önüne alındığında daha fazla önem kazandığını belirtiyor. Fiyatların değişkenliğini koruduğu şu süreçte, bilimsel metotlar ve teknolojinin imkanlarından faydalanmak hem tüm paydaşlar için hem de Türkiye gayrimenkul sektörünün geleceği için anahtar niteliği taşımakta.

YATIRIMCI DAVRANIŞLARI İNCELENECEK!

Endeksa Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt, makine öğrenmesi ve büyük veri analizine dayalı teknikler ile pazar trendlerinin ve yatırımcı davranışlarının daha önce hiç olmadığı kadar derinlemesine incelenmesinin artık mümkün olduğu aktarıldı.

Yapay zeka sayesinde artık lokasyon, boyut, olanaklar, piyasa eğilimleri ve tarihi veriler gibi pek çok faktörü içeren büyük miktarda verinin hızla analiz edilmesinin mümkün olduğunu kaydeden Öğüt, "Bu sayede şeffaf ve bağımsız gayrimenkul değerine ulaşılıyor. Çünkü algoritmalar doğaları gereği subjektif olamazlar. Tek yaptıkları objektif kriterlere ve veriye odaklanarak analiz yapmaktır.

Bu şeffaflık paydaşlar arasında elbette güven köprülerinin daha kolay bir şekilde kurulmasını sağlıyor. Bu da değerleme sürecinde yaşanabilecek anlaşmazlık veya uyuşmazlıkları da tamamıyla ortadan kaldırıyor." dedi.

GAYRİMENKULLE İLGİLİ TÜM DETAYLARA ULAŞIM KOLAYLAŞACAK!

Öğüt, Endeksa kullanıcılarının gayrimenkullerine ait temel bilgileri girdiklerinde satış ve kira bedelinin yanı sıra bölgenin yatırım değeri ve yakınındaki olanaklar gibi pek çok detaya hızlıca erişebildiğini belirtti.

Öğüt bu sistemde sadece konutlar değil arsa ve arazilerin de bölgesel metrekare satış fiyatları ile yıllık değer değişimleri, gelecekteki değer artışları kolaylıkla öğrenilebileceğinin altını çizdi.

Özetle bu teknoloji, gayrimenkul yatırımcılarının daha detaylı analizler yaparak doğru karar vermelerini sağlayacak. Endeksa ile kurulduğu günden bu yana 4 milyar metrekare alanın, 5 milyondan fazla konutun değeri tespit edildi.

Asgari ücretli çalışanlar en az 266 aylık maaşıyla bir ev alabiliyor! Aylık kredi taksitleri 4 asgari ücreti geçti!

Yeni konut projelerine ilgi azaldı! O ilde ikinci el evler daha hızlı satılıyor...

Gayrimenkul uzmanı oran vererek açıkladı: İkinci el konut fiyatlarında yüzde 20 düşüş!


 


Geri Dön