09 / 10 / 2024

Endeksi 78 bine taşıyacak 25 hisse belirlendi!

Endeksi 78 bine taşıyacak 25 hisse belirlendi!

Ortadoğu ve Afrika ülkelerindeki belirsizliğin netleşmesiyle birlikte İMKB'de yönün çıkışa döneceği düşünülüyor. Analistler, orta ve uzun vadeli olmak koşuluyla prim potansiyeli yüksek 25 hisse belirledi...




İMKB, mart ayına da düşüşle girdi. Yılın ilk ayından itibaren başlayan aşağı yönlü trendin Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde yaşanan son gelişmelerle daha da hızlandığı görüldü. Geçen haftanın son iki günü gelen tepki alımlarına rağmen endeks haftayı 61 bin 112 puandan kapattı. Yine de kaybın haftalık yüzde 0.41'de kalması ileriye dönük umut verdi.

Yakın coğrafyamızdaki ülkelere ilişkin belirsizlik ve güvensizlik, hisse senedi piyasalarında satışlara yol açıyor. Bu da güvenli liman olarak görülen emtialara talebi artırıyor. Nitekim altının onsu 1.440, petrolün varili ise 120 dolara kadar ulaştı. Petrol satıcısı ülkelerdeki gelişmelerin özellikle petrol ithalatçısı ekonomileri zora sokacağı beklentisi, hisse senedi piyasalarından çıkışın artmasındaki başlıca unsur olarak yorumlanıyor.

Analistler, bu tabloya bakarak borsada aşağı yönlü trendin kısa vadede devam edebileceğini düşünüyor. Ancak krizin kalıcı olarak büyümeyeceği görüşü de hemen ekleniyor. Bu nedenle bazı analistler, üçüncü dünya ülkelerinde son aylarda yaşanan gerginlikleri İMKB'de yeni pozisyon oluşturmak için bir fırsat olarak görüyor. Libya'daki olayların daha vahim duruma gelmeyeceğini tahmin eden bu analistlere göre, petrol ve değerli metallerdeki fiyat artışları da bir noktada duracak. Endeksin kısa vadede 55-52 bin aralığında dip yapmasını da olasılıklar dahilinde gören analistlere göre, piyasalar her şeye rağmen, Türkiye'nin de güçlü beklentileri sayesinde yükselişe geçecek.

İşte bu olumlu beklentiler ışığında endeksin 2011 yılını 72-78 bin aralığında tamamlayacağı tahmin ediliyor. Dolayısıyla halen değerlerinin çok altına gelmiş hisselerden orta ve uzun vadeli olmak koşuluyla alınabileceği belirtiliyor. Ancak hisse seçiminde iskontolu ve defansif (endekse paralel hareket eden) hisselere ağırlık verilmesi öneriliyor...

Bülent Altınel/ Ata Yatırım Genel Müdürü

'Aygaz holdinge dönüşebilir'

Aygaz: Holdinge dönüşme yolunda İlerleyen şirket, enerjide de büyüme planları yapıyor. LPG pazarındaki olumlu beklentilere bağlı olarak yüksek marka bilinirliğiyle takip edilebilir. Hissede yaklaşık yüzde 25 yükselme potansiyeliyle hedef fiyatımız 10.50 TL. Uzun vadeli yatırım için 'alım' öneriyoruz.

Tüpraş: Defansif özelliği ve temettü verimliliğiyle belirsizliğin yoğun olduğu piyasalarda ön plana çıkıyor. Artan kapasite oranları, fuel-oil dönüşüm projesi ve yüksek rafineri marjıyla takip edilebilir. Hissede yüzde 16 yükselme potansiyeliyle hedef fiyatımız 46.10 TL. Uzun vadeli yatırım için 'alım' öneriyoruz.

Sinpaş GYO: Teslimatların artmasıyla birlikte şirketin finansalları güçleniyor. Yeni kampanyalar talep üzerinde olumlu etki yaratıyor. Yeni projelerle sektöründe oldukça iskontolu işlem görmesi nedeniyle de tercih edilebilir. Uzun vadeli yatırım için 'alım' öneriyoruz. Yüzde 60 yükselme potansiyeliyle hedef fiyatımız 2.80 TL.

Türk Telekom: 2010 yılı karını 2 milyar 328 milyon TL olarak açıkladı. Bu rakam, 2009'un eş dönemine göre yüzde 40.94 artışa işaret ediyor. Temettü verimliliği, sabit hattın karlılığı, mobil pazardaki rekabet seviyesi ve güçlü nakit üretimiyle Türk Telekom hisseleri cazip konumda. Hissede yüzde 15 yükselme potansiyeliyle hedef fiyatımız 8.00 TL. Uzun vadeli yatırım için 'alım' öneriyoruz.

Koza Altın: 2011'de de çekiciliğini devam ettirmesini bekliyoruz. şžirket hisseleri altın fiyatlarındaki yükselme beklentisinin devam etmesi, üretim gücünün korunması ve 2011 ilk çeyreğinde yayınlanacağı tahmin edilen JORC raporu ile rezervlerindeki yukarı yönlü revizyon beklentisiyle yükselme potansiyelini koruyacaktır. Uzun vadeli yatırım için 'alım' öneriyoruz. Yüzde 32 yükselme potansiyeli doğrultusunda hedef fiyatımız 24.95 TL.

Oğuz Büktel/ Finans Yatırım Araştırma Genel Müdür Yardımcısı

'İş Bankası'nın potansiyeli yüzde 38'

İş Bankası: Büyük ölçekliler içinde KOBİ ve tüketici kredilerine en büyük payı ayıran banka konumunda. Perakende ve KOBİ kredilerine nispeten daha yüksek ağırlık veren bankaların özsermaye karlılıklarını bu yıl daha kolay koruyabileceğini düşünüyoruz.

İş Bankası, toplam kredilerinin yüzde 47'sini oluşturan perakende kredilerle büyük ölçekli bankalar arasında en yüksek perakende kredi/toplam kredi oranına sahip. Bankanın bu yıl büyük ölçekli bankalar arasında yüzde 78'lik bir kredi mevduat oranıyla en düşük orana sahip olmasını bekliyoruz. Bu da İş Bankası'nın spread'lerin baskı altında olacağı 2011'de marjlarını başarılı bir şekilde yönetmesi için olanak sağlıyor.

İş Bankası hisseleri için öngörümüz yüzde 38 yükselme potansiyeli doğrultusunda 'endeksin üzerinde getiri' yönünde.

Enka Holding: Güçlü bilanço yapısı, enerji sektöründen elde ettiği sabit nakit akışı ve defansif yapısı nedenleriyle 'en çok önerilen hisseler' listemize dahil ettik. Son bir yılda İMKB Ulusal-100 Endeksi'nin yüzde 7 altında performans gösteren Enka hisselerinin mevcut fiyat seviyesi, hala yatırım için iyi bir fırsat sunuyor. Enka, 330 bin metrekarelik ofis alanı, otel ve 226 bin metrekarelik perakende alanla kendini Rusya'daki emlak sektöründen faydalanacak şekilde konumlandırdı. Ancak taahhüt portföyünün yüzde 60'ının Romanya'daki bir projeden oluşması, yeni projelerin alınmaması ve Rusya emlak sektöründeki geç toparlanma olasılığı şirket için risk oluşturuyor. Buna rağmen hissede yüzde 45.9 yükselme potansiyliyle 'alım' öneriyoruz.

Anadolu Hayat: İMKB'ye kote olan tek hayat ve emeklilik şirketi olan Anadolu Hayat, aynı zamanda Türkiye'nin en büyük bireysel emeklilik ve hayat sigortacısı. Öte yandan hayat sigortasının gelişmiş ülkelerin oranlarına yaklaşacak şekilde büyüyeceğini düşünüyoruz. Bu da şirketi olumlu yönde etkileyecektir.

Karlılığı yüksek olan yıllık hayat sigortası poliçelerindeki artış, bireysel emeklilik sistemindeki hızlı büyüme (fon büyüklüğünün yılda yaklaşık yüzde 25 büyüme yakalamasını bekliyoruz) ve şirketin yüksek pazar payı (önümüzdeki 10 yıl içinde Anadolu Hayat'm pazar payının yüzde 20'nin üzerinde kalmasını bekliyoruz) şirketin cazibesini artırıyor. Ayrıca düzenli nakit akışı, hızlı kar büyümesi ve yüksek temettü ödeme oram da diğer cazip unsurlar. Ancak orta vadede rekabetin şiddetlenmesi ve düşük faiz ortamı şirket için risk teşkil ediyor. Hissede yüzde 74 yükselme potansiyeli olduğunu düşünüyor ve 'endeksin üzerinde getiri' öngörüyoruz.

Aksa Enerji: Aksa Enerji, 1.370 MW'lik (megavat) kapasitesiyle Türkiye'deki ikinci büyük özel sektör elektrik üreticisi konumunda. Devam eden ve planlanan projelerin tamamlanmasıyla şirketin önümüzdeki 4 yıl içinde yüzde 32 yıllık büyüme oranı göstermesi bekleniyor. Bu tahmin gerçekleşirse şirket 2014 yılında kurulu kapasitesini 4.200 MW'ye çıkaracak. Güçlü talebe dayanan yüksek DUY (Dengeleme ve Uzlaştırma Yönetmeliği) fiyatlarının sürekliliği, elektrik dağıtım bölgesi özelleştirmeleri nedeniyle şirketin kurulu gücünü artırma amaçlı yatırımları, hissede potansiyel yaratıyor. Aksa Enerji hisselerinde yüzde 83.1 yükselme potansiyeli olduğunu düşünüyoruz. Hisse için öngörümüz 'endeksin üzerinde getiri' şeklinde.

Tofaş Otomotiv: İç pazardaki canlılık ve 'al ya da öde' tarzı garantili ihracat sözleşmelerini dikkate alındığında Tofaş, otomotiv sektöründe en beğendiğimiz hisse olarak öne çıkıyor. Ayrıca şirket, yaptığı sözleşmeler sayesinde ihracat fiyatlarına maliyet kalemlerindeki artışı doğrudan yansıtabiliyor.

Dolayısıyla artmasını beklediğimiz demir-çelik fiyatlarından diğer otomotiv şirketlerine kıyasla daha az etkilenmesini bekliyoruz. Bu yılın sonuna doğru devreye girmesini beklediğimiz Opel anlaşması da Tofaş'ın satış hacmine katkı
sağlayacaktır.

Ancak iç pazarın beklentilerden daha zayıf kalması Tofaş için risk unsurlarından biri. Ayrıca hammadde fiyatlarındaki artış da yine iç pazar karlılığı için bir risk oluşturabilir. Tofaş hisselerinde yüzde 46'lık bir artış potansiyeli olduğunu düşünüyor ve 'endeksin . üzerinde getiri' öngörüyoruz.

Gülizar ÖZDEMİR TÜRK / Anadolu Yatırım Araştırma Müdürü

'Alarko GYO'nun döviz pozisyonu 105 milyon TL artıda'

Alarko GYO: şžirket hisseleri net aktif değerine göre yüzde 31 iskontolu işlem görüyor. 2010 yıl sonu portföyüne göre hisse başına net aktif değeri 24.74 TL. 2010 yılının dokuz aylık dönemini 111 bin TL zararla kapatan şirketin, 105 milyon TL'lik artı döviz pozisyonu bulunuyor. Bu sayede 2010 yılını 5 milyon 900 bin TL net karla tamamladığını düşünüyoruz. Öte yandan şirketin Maslak'taki arazi üzerine bu yıl yeni bir proje geliştirmesini bekleniyor. Alarko GYO'nun hem 2010 yılı kar beklentisi hem de Maslak projesi sayesinde cazip olacağını düşünüyoruz. Hissede yüzde 23 yükseliş potansiyeliyle 20.50 TL hedef fiyat öngörüyoruz.

Petkim: Petrokimya sektöründe yüzde 25 yurtiçi pazar payına sahip. şžirket, 2018'de bu oranı yüzde 40'a çıkarmayı planlıyor. Yeni yatırımlarıyla yüzde 30 maliyet avantajı sağlamayı öngören Petkim'in, 2010'u 118 milyon TL net karla tamamladığını düşünüyoruz. şžirketin 2009 net karı 114 milyon TL'ydi. Geçen yıl kurulan Petkim Limancılık şirketiyle Petkim Limanı'nın daha ekonomik şartlarda işletilmesi hedefleniyor. Petkim hisselerinde 3 TL hedef fiyatla yüzde 30 yükselme potansiyeli öngörüyoruz.

Arçelik: 2010 net karı beklentilerin biraz altında kalsa da Arçelik'in orta ve uzun vadede pazardaki güçlü konumuna paralel karlı yapısını sürdürmesini bekliyoruz. Ocak ayında beyaz eşya sektörü satışlarında yaşanan artışlar olumlu. Beyaz eşya üretimi ocak ayında yüzde 10.7 artışla 1 milyon 430 milyon adede çıktı.

İhracat da yüzde 8.26 artışla 905 bin adede ulaştı. Arçelik hisselerinin Libya'daki olaylar nedeniyle İMKB'de yaşanan hızlı geri çekilme sonrasında cazip seviyelere geldiğini düşünüyoruz. Hissede 8.50 TL hedef fiyatla yüzde 21 yükselme potansiyeli öngörüyoruz.
 
Soda Sanayi: 9 aylık bilançosunda 41 milyon 391 bin TL net kar açıklayan Soda Sanayi'nin 2010 yılı karını 61 milyon TL olarak tahmin ediyoruz. Buna göre şirket, net karını 2009'a göre yüzde 32 artırmış olacak. Global ekonomilerde yeni bir kriz olmadığı takdirde Soda Sanayi'nin düşen borçları ve iyileşen mali yapısının 2011 yılı performansına olumlu yansımasını bekliyoruz. şžirket için 2011 yılı kar tahminimiz 76 milyon TL. şžişecam iştiraki ve Türkiye'nin tek soda ve krom kimyasalları üreticisi olan Soda Sanayi, toplam satışlarının yüzde 30-35'ini topluluk içine yapıyor. şžirketin başlıca üretimi olan soda külü, cam, kimya, deterjan ve tekstil sanayinde tüketiliyor. Öte yandan dünya genelinde sodaya talebin her yıl yüzde 3-4 artış göstermesi bekleniyor. Bütün bunlara bağlı olarak şirket hisselerinde 3 TL hedef fiyatla yüzde 33 yükselme potansiyeli öngörüyoruz.

Polat YAMAN / Galata Menkul Değerler Araştırma Müdürü

'Sabancı'da 'kademeli alım1 öneriyoruz'

Sabancı Holding: 2010 yılının ilk 9 aylık döneminde başarılı sonuçlar açıklayarak hem gelirlerinde hem de karlılıkta yüzde 10'un üzerinde artış yakalamıştı. Benzer performansı yakında açıklanacak 2010 sonu bilançosunda da bekliyoruz. Özellikle enerji sektöründeki önemli hareketlilik, grubun finans sektörüne bağımlılığını azaltma ve daha dengeli bir yatırım portföyü oluşturma imkanı verebilir. Holding, enerji sektörüne 980 milyon euro'luk yatırım yapmayı ve 2015 yılına kadar toplamda 5.5 milyar euro yatırımla enerji üretim kapasitesini 5 bin MW'ye çıkarmayı hedefliyor. Böylece yüzde 10 pazar payına ulaşılacak. Enerjisa'nın grup içinde halihazırda yüzde 7 olan değerinin de yüzde 20'ye çıkarılması planlanıyor. Ayrıca Sabancı Grubu'nun çimento sektöründe yer alan çimsa'nın komşu ülkelerde satın almalarla büyütülmesi, yine grubun elektronik mağazalar zinciri Teknosa ve otomotiv şirketi Temsa'nın halka arzı gibi beklentiler de bulunuyor. Perakende grubu ise 2010 da yüzdel3 büyüyerek 5 milyar liralık ciroya ulaştı. Bu yıl hedef yüzde 20 büyüme. Otomotiv grubunda 2010 için 3 milyar, bu yıl ise 4 milyar TL ciro bekleniyor. Sabancı Holding, 8 milyar dolarla yurtdışında en fazla varlığı olan grup konumunda. Sonuç olarak holding hisseleri için 8.20 TL hedef fiyatla yüzde 30 yükseliş potansiyeli öngörüyoruz. Yatırımcılara bu doğrultuda 'kademeli alım' öneriyoruz.

İttifak Holding: 2010 yılının dokuz aylık döneminde 3.8 milyon TL kar açıklayan holding, 2009'un eş dönemine göre yüzde 100'ün üzerinde artış sağlamış oldu. Bu olumlu performansın gelecek bilançolarda da devam etmesini bekliyoruz. 2011 yılı milyar TL ciro hedefi var İMKB'ye bu yılın başında kote olan İttifak Holding, yeni bir döneme girdiğini açıkladı. Kurumsallaşmaya ağırlık verecek olan holding, icra merkezini de İstanbul'a taşıdı. İstanbul odaklı bir gelişme planı uygulayacak olan ittifak, gayrimenkul yatırımı, perakende mağazacılık ve hayvancılık alanlarında agresif büyüme kararı aldı. Perakendede ilk 5'e girmeyi hedefleyen holding, bu amaçla küçük market zincirleri satın alabilir. Büyük ölçekli gayrimenkul yatırımlarının ise İstanbul Anadolu yakasında yapılması planlanıyor. Yılık 2 bin konut üretim kapasitesi olan inşaat grubu,  TOKİ  ihalelerine de katılıyor. Tekstil, mobilya gibi karlı sek-törlerden çıkan holding, az sektöre daha verimli şekilde yoğunlaşmak istiyor. Grubun en önemli şirketlerinden olan ve 60 ülkeye ihracat yapan Selva Gıda, yeni yatırımlarla kapasitesini yüzde 70 artırdı. Öte yandan İttifak Holding, kendi elek ¬triğini üretmek için de düğmeye bastı. Geri dönüş süresi 3 yıl olan bu yatırımla uzun vadede maliyetlerde büyük avantaj sağlayacak. Ancak tüm bu olumlu geliş-melere rağmen holding hisseleri bu yılın başında işlem görmeye başladığı fiyatın yaklaşık yüzde 60 altında bulunuyor. Defter değeriyle bile kıyaslandığında İttifak Holding hisselerinin yüzde 80 yükseliş potansiyeli bulunuyor. Sektörde genelde piyasa değerleri defter değerinden yüksek olarak fiyatlanır. Hisse için ilk hedef olarak, defter değeri fiyatı 12 TL'yi öngörüyor ve 'alım' tavsiye ediyoruz.
 
Koza Anadolu Madencilik: Geçen yıl rekor karlara imza atan şirket, 2010 yılı dokuz aylık bilançosunda satışlarını da yüzde 53 artırmıştı. Faaliyet kan da aynı dönemde yüzde 100'ün üzerinde artmıştı. Net dönem karındaki artışsa yüzde 500 olmuştu. Ancak bu büyük ölçüde menkul kıymet satış karından kaynaklanan faaliyet dışı gelirden kaynaklanıyor. Sonuçta şirket, hem faaliyet hem de faaliyet dışı gelir kalemlerinde büyük gelişme kaydetti. Bu durumun yakında açıklanacak 2010 yılı bilançosunda da devam etmesini bekliyoruz. Koza ayrıca, Bergama markasıyla fıstık ve peynir işletmesi kuracağını açıkladı. Uzun vadede bu yatırımın da şirkete katkı yapacağım düşünüyoruz. Sermaye tavanını yükselten şirket, önümüzdeki dönemde sermaye artırımı yapabilir. Bu arada Koza, geçen yıl Balıkesir, Havran-Küçükdere, Gümüşhane ve Ovacık'taki madenlerinde 228 bin ons altın çıkardı. Yeni maden sahaları için de çalışmalara devam ediyor. şžirketin çalışmalarını engelleyen hiçbir yargı kararı bulunmuyor. Ancak hisseler ocak ayında sert bir düşüş yaşadı. Bu durumun alım fırsatı olarak değerlendirilebileceğini düşünüyoruz. Yüzde 20 yükseliş potansiyeliyle 'alım' öneriyoruz.

Ereğli Demir çelik: Karlılık anlamında iyi bir dönem geçiriyor. Maliyetlerde ciddi bir artış olmadığı takdirde, ekonomik toparlama sayesinde artan taleple satış fiyatlarını artırma imkanım sürdürecektir. Kar marjları yükselişini sürdürüyor. Satıslarını artıran şirket, 2010'un 9 aylık döneminde 600 milyon TL'nin üzerinde kar açıkladı. 2009'un eş döneminde 300 milyon TL'ye yakm zarar   açıklamıştı. Aynı dönemde satışlar da yüzde 30'un üzerinde arttı. 2011 sonunda satışlardaki artışın yüzde 40'm üzerine çıkmasını bekliyoruz. Kar marjlarmdaki yükse liş karlılığa olumlu katkı yapacaktır. Erdemir'in önceden yapt alım anlaşmaları, hammadde fiyat artış riskini sınırlandırıyor.. 2010'da 3.5 milyon ton yassı çelik satan şirketin 2011 hedefi 6 milyon ton. Bu hedefi ulaşılabilir buluyor ve ekonomik toparlamaya paralel olarak Ereğli'nin satış ve karlılık anlamında iyi bir yıl geçirmesini bekliyoruz.   şžirket, 2 milyon tonluk kapasite artırımı için yatırıma gidiyor. Ayrıca yüzde 34 bedelsiz sermaye artırım trr kararı aldı. Ereğli hisselerinin hem finansallarına hem de İMKB endeksine göre ucuz kaldığını düşünüyoruz. Hisse için yüzde 25 yükseliş potansiyeliyle 'alım' öneriyoruz.

Ülker Bisküvi: 2010/9 aylık bilançosunda şirketin satışlarını sadece yüzde 2 arttırdığı görülmüştü. Ancak başarılı maliyet ve para yönetimi sayesinde aynı dönemde net dönem karını yüzde 11 yükseltti. 2010 yılı bilançosunda da benzer bir tablo elde ettiğini düşünüyoruz.Öte yandan Ülker'in çatı şirketi olan Yıldız Holding, son yıllardaki büyümesiyle çikolata ve şekerleme alanında küresel 'top 100' listesinde 9'uncu sıraya yükselerek global bir oyuncu olduğunu kanıtladı.

Geçen yıl önemli yatırımlar ve ortaklıklara imza atan şirket, 2011'de de agresif büyüme stratejini koruyacak. Hem büyüme hem de global toparlanma neticesinde 2011 cirosunda ve karlılığında artış yaşanacağını düşünüyoruz. Ülker hisseleri için 6 TL hedef fiyat öngörüsüyle kademeli 'alım' öneriyoruz.

Tuğba SAYGIN / Gedik Yatırım Araştırma Uzmanı

'Torunlar GYO'da temettü önemli'

GYO'nun cazibesini artırıyor. Portföyünü çeşitlendirmek amacıyla yeni projeler üzerinde çalışan şirket, önümüzdeki 3 yılda lüks konut projelerine toplam 858 milyon TL'lik yatırım yapacak. Torunlar GYO ayrıca, bu yıl Bursa,  İzmir  ve Samsun'da önemli projeleri hayata geçireceğini açıkladı.

GYO'lar iskontosu ve artan temettü verimiyle dikkat çeken Torunlar GYO hisseleri için hedef fiyatımız 8.60 TL. Yüzde 46 yükselme potansiyeli öngördüğümüz hissede 'endeksin üzerinde getiri' bekliyoruz.

Turkcell: 2010 yılı net karı, 2009'a göre yüzde 3 yükselerek 1 milyar 771 milyon TL oldu. Ancak 2010'un ikinci çeyreğinden itibaren geçerli olan daha düşük mobil çağrı sonlandırma ücreti ve azami fiyat yapısının şirketin 2011'in ilk çeyreğinde gelirlerini ve FAVÖK'ünü biraz olumsuz etkilemesini bekliyoruz. Buna karşılık 201 yılnın ikinci çeyreğinden itibaren Turkcell'in finansallarında kademeli bir iyileşme görülebilir. Hisse için hedef fiyatımız 11.40 TL. Yüzde 31 yükselme potansiyeli doğrultusunda 'endeksin üzerinde getiri' bekliyoruz.

Emre YİĞİT / Global Menkul Değerler Araştırma ve Yurtdışı Satış Direktörü

'Halkbank'ta 'al' önerimiz sürüyor'

Halk Bankası: 2010'da portföyündeki takibe geçen kredilerin oranı yüzde 4.1 seviyesinde gerçekleşti. Bu oranın 2011 yıl sonu itibarıyla yüzde 3.7'ye inmesini bekliyoruz. Halk Bankası'nın ikinci halka arzıyla ilgili Özelleştirme İdaresi Başkanlığından gelecek açıklamalar hisse üzerinde bu yılın ikinci yansında baskı yaratabilir. Ancak bankanın KOBİ kredilerindeki lider konumu, sektör üzerindeki kredi büyüme potansiyeli, düşük takipteki krediler rasyosu, yüksek sermaye getirişi ve etkin maliyet yönetimi sayesinde hisseleri için 'al' tavsiyemizi sürdürüyoruz. 2011 tahmini fiyat/kazanç [F/K] oranı 8.2 olan hisse için hedef fiyatımız 17.50 TL Bu da yüzde 38 artış potansiyeli demek.

BİM: Türkiye'nin gelir dağılımındaki sorunlar ve Anadolu'daki şehirlerin potansiyeli göz önüne alındığında, BİM'in perakende sektöründe dikkat çekeceğini öngörüyoruz. şžirketin özel markalı ürünlerinin toplam satış hacmindeki payının artıyor olması da kar marjı açısından olumlu. BİM'in yurtiçinde olduğu gibi yurtdışında da mağaza sayısının artmaya devam etmesini bekliyoruz. Yurtdışı operasyonları şu anda sadece Fas'la sınırlı. Suudi Arabistanlı Savola Grup'la işbirliği ise Körfez bölgesinde de aktif olması açısından önemli bir gelişme. BİM, piyasanın en yüksek özkaynak karlılığına sahip şirketlerinden. Ayrıca düşük beta ve yüksek alfasıyla İMKB'deki defansif hisselerin başında geliyor. Büyüme potansiyeli açısından önümüzdeki dönemde de portföylerde bulunması gerektiğini düşünüyoruz. 63.20 TL hedef fiyatla 'alım' öneriyoruz.
Para/İdil TARAKLI


Geri Dön