07 / 05 / 2024

Enel Enerji ikinci fabrikanın da temelini attı!

Enel Enerji ikinci fabrikanın da temelini attı!

ENEL. yeni fabrika yatırımlarına devam ediyor Kütahya Tavşanlı'da temmuz ayında, üretime başlanan fabrikasının açılışını gerçekleştiren Enel Enerji, yatırımlarına ara vermeden ikinci fabrikanın da temelini attı.



ENEL. yeni fabrika yatırımlarına devam ediyor Kütahya Tavşanlı'da temmuz ayında, üretime başlanan fabrikasının açılışını gerçekleştiren Enel Enerji, yatırımlarına ara vermeden ikinci fabrikanın da temelini attı. Güç kaynakları üreticisi olan Enel'in Türkiye'de 12 ilde bölge müdürlükleri ve bayilikleri bulunuyor. Sektördeki ihtiyacın artması ve büyüme politikası çerçevesinde 2014'te Kütahya Tavşanlı'daki Organize Sanayi Bölgesinde iki yeni Fabrikanın inşaatına başlayan Enel Enerji, 2015'in Temmuz ayında ise 50 bin metrekarelik yeni fabrika alanında hibrit teknolojisini faaliyete geçirerek, üretime başladı. Kütahya Tavşanlı'daki yeni fabrikayla KGK, STS, regülatör ve izalasyon trafosunun yanı sıra yeni ürün gamlarında da üretime başlamayı hedefleyen Enel, yatırımlarına ara vermeden 20 milyon TL'lik ikinci fabrikalarının da temelini attı. Tavşanlı ekonomisine katkı sunan Enel Enerji'nin açılış ve temel atma töreni protokol mensuplarının katımıyla gerçekleştirildi. 

Kısa süre önce üretim kapasitesini kademeli şekilde artıran fabrika sahipleri Tavşanlı'dan çok memnun olduklarını kaydederek 18 bin metrekare inşaat alanına sahip ikinci fabrikalarının da kurulması için karar aldı. Bu bağlamda firmaya tahsis edilen arazide temel atma töreni düzenlendi. AK Parti Kütahya Milletvekili Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyon Başkanı Vural Kavuncu, Belediye Başkan Vekili Mehmet Akif Arslan, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, İlçe Emniyet Müdürü Turgay Temel, daire amirleri ve çok sayıda Tavşanlılı'nın katıldığı törende ilk konuşmayı Enel Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yaver yaptı. Yaver, Tavşanlı'ya yatırım kararı aldıklarında kafalarında soru işaretleri olduğunu, ancak ilçe idarecilerinin yaklaşımları ve destekleriyle bu kaygıların gereksiz olduğunu anladıklarını aktardı. 

İkinci fabrikada elektrik motorları üretilecek

Yaver, açılışı yapılan fabrikada kesintisiz güç kaynakları başta olmak üzere elektronik cihazların üretimine devam ettiklerini kaydetti. Temeli atılan ikinci fabrikada ise elektrik motorlarının üretimine başlanacağını bildiren Yaver, "Özellikle alternatif enerji kaynakları üzerine çalışmalar yapacağız. Bizim ilk amacımız enerji sektöründe Türkiye'nin dünyadaki yüzü olmak" dedi. 

Temeli atılan Tavşanlı'daki fabrikada 400 kişi çalışacak

Organize Sanayi Bölgesi'nin gelişmesi ve güçlenmesi adına Tavşanlı Belediyesi'nin her zaman üzerine düşen görevleri yerine getirdiğini belirten Mehmet Akif Arslan da gelecek günlerde de üretici firmaların yanında olacaklarının altını çizerek. "Firma yetkililerinden fabrikada 400 kişinin istihdam edildiğini ve temeli atüacak ikinci yatırımda da 400 kişinin çalışacağını öğrendim. Biliyoruz ki artık devlet yatırımları eskisi gibi olmayacak. 

Özel sektörün desteklenmesi gerekiyor. Ekonomiye katkı sunan, istihdamı güçlendiren firmaların ve iş insanlarının her zaman destekçisi olacağız" diye konuştu. 


Dünya 


Geri Dön