02 / 05 / 2024

Enerji Bakanlığı'ndan dikkat çeken açıklama

Enerji Bakanlığı'ndan dikkat çeken açıklama

Gaza zam gelecek mi? Doğal gaz yardımı yapılacak mı? Kimler yararlanacak? soruları kafaları meşgul ederken Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.



Kış aylarının yaklaşması geçen yıl doğal gaz faturası yükselmesin diye battaniye altında oturan vatandaşı şimdiden kara kara düşündürmeye başladı. Peki doğal gaza zam gelecek mi? Enerji piyasası uzmanları doğalgaza zam gelmesini kaçınılmaz olarak görürken BOTAŞ'ın zararına dikkat çekiyor. Öte yandan devam eden Rusya- Ukrayna savaşı ve enerji maliyetlerinin yükselmesi, Avrupa'nın gaz sıkıntısı nedeniyle sıvılaştırılmış gaz ithalatında nakliye ücretlerinin çok yükselmesine neden olması beklentisi Türkiye'ye de çeşitli şekillerde yansıyacak.

Enerji Uzmanları Türkiye'de doğal gazın sübvanse edildiğini belirterek Almanya'da devletin vergi indirimine giderek elini taşın altına koyduğuna işaret ediyor. Türkiye'de ise genel olarak fiyatların baskı altında tutulması yerine dar gelirlilerin desteklenmesi ve vergi indirimine gibi önlemler alınması gerektiğine işaret ediliyor.

 

 

 

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön